25-08-2022

Krsmanović: Veliko interesovanje za kulinarstvo, imali smo jako dobar upis

U razgovoru sa profesorom kulinarstva Bogdanom Krsmanovićem, ekipa "Polisa" saznaje da su za nove generacije tog smjera budvanske Javne ustanove Srednja mješovita škola ,,Danilo Kiš“ obezbijeđeni bolji i savremeniji uslovi za rad. Krsmanović je najavio i takmičenja koja ih uskoro očekuju.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Kako je istakao, sve je spremno za doček novih kuvara.

"Završili smo opremanje naše kuhinje i nadam se da će djeca koja budu došla biti oduševljena sa onim što ćemo im pružiti, a to je da radimo u savremenim uslovima. Dovešćemo i neke predavače sa strane, a ono što je bitna stavka jeste da definitivno možemo da budemo spremni što se tiče i namirnica, i opreme, i predavačkog kadra", kazao je Krsmanović.

On je napomenuo da je interesovanje za kulinarstvo dosta veliko i da su imali jako dobar upis.

"Ove godine upisali smo i čak jednu djevojku luču, što je zaista presedan, i mislim da to govori da dobro radimo, da imamo kvalitetan kadar, dobre uslove i da su djeca prepoznala gdje treba da uče", rekao je profesor.

Osvrnuo se i na takmičenja na koja će ići u jesenjem periodu.

"Prvo takmičenje je Bosanski dukat u oktobru mjesecu, mada tada imamo i naš Gastro kup, ali ćemo uzeti učešće. Sigurno će jedna ekipa od tri člana ići sa mentorom na takmičenje i nadam se da ćemo osvojiti neku medalju. Počele su pripreme, polako radimo, pripremamo se kako treba i siguran sam da medalja neće izostati.
Česta putovanja i druženja ovaj posao i umijeće čine mnogo zanimljivijim i posebno primamljivim za mlade osobe", zaključio je Krsmanović.


M.S.