14-06-2019

Krsto Radović imenovan za sekretara za partijsku infrastrukturu

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, za sekretara za partijsku infrastrukturu u okviru Generalnog sekretarijata Demokratske Crne Gore imenovao je Krsta Radovića, člana Glavnog odbora Demokrata iz Budve.

Krsto Radović imenovan za sekretara za partijsku infrastrukturu | Radio Televizija Budva

Saopštenje Demokraske Crne Gore prenosimo u cjelosti:

Krsto Radović je rođen u Baru, 19.11.1980. godine. Osnovnu školu „Mirko Srzentić“ završio je u Petrovcu, a srednju školu „Danilo Kiš“ u Budvi. Diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu.

Krsto Radović je vrlo rano počeo svoj poslovni put u preduzeću svoje familije. Porodica Radović bavi se ugostiteljstvom preko dvije decenije i Radović sa ponosom ističe da je prvu platu zaradio baveći se ugostiteljstvom. Od 1995. do 2003. godine je radio u ,,SUR Maslina” kod svoga oca, najprije učeći posao, a zatim intenzivno radeći kao ugostiteljski radnik. Od 2003. godine zaposlen je kao izvršni direktor d.o.o. ,,Natally”, u Beogradu.

Intezivnije poslovne aktivnosti počinje od 2005. godine u oblasti investicija u građevinarstvu: od 2005. godine do 2009. godine bio je izvršni direktor ,,KN Trade” d.o.o. Budva; od 2010. godine do 2016. godine izvršni direktor firme ,,KN investments” d.o.o. Budva, a od 2014. do 2018. godine bio je i predsjednik Paštrovske lovačke organizacije;

Od 2015. godine, potpredsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Budva. Odbornik je Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine Budva, od novembra 2016. godine. Na funkciju predsjednika Skupštine opštine Budva izabran je 10. januara ove godine. Član je Izvršnog odbora Turističke organizacije Budva od maja 2017. godine. Oženjen je. Ima sina Vasilija.

Kao sekretar za partijsku infrastrukturu pratiće aktivnosti na formiranju i održavanju partijske infrastrukture na državnom i lokalnom nivou. Zajedno sa predsjednicima lokalnih odbora prati primjenu odluka organa Partije na državnom i lokalnom nivou, koje sprovode teritorijalni oblici organizovanja Demokrata, prati realizaciju partijskih aktivnosti od strane izbornih centara i ostvarivanje njihovih ciljeva, vodi računa da svaka teritorijalna organizaciona jedinica Demokrata bude organizovana saglasno Statutu i drugim opštim aktima Partije, obavlja i druge poslove po nalogu predsjednika partije, potpredsjednika partije i generalnog sekretara Partije. Za svoj rad sekretar za partijsku infrastrukturu odgovoran je predsjedniku i generalnom sekretaru Demokratske Crne Gore, a mandatu mu traje koliko i generalnom sekretaru Demokrata.