19-11-2017

Krug mladih: Hoćemo kulturu, a ne reality

Promocija sedmog broja časopisa kao i portala "Krug mladih", biće održana danas, sa početkom u 20 časova, u novootvorenom Prostoru za mlade u Budvi, na prvom spratu u TQ Plaza.

Krug mladih: Hoćemo  kulturu,  a  ne  reality | Radio Televizija Budva

U toku promocije biće održan okrugli sto na temu "Hoćemo kulturu, a ne reality", na kom će o masovnoj kulturi govoriti profesori sociologije:Krsto Vuković i Mladen Živković, saopšteno je iz NVO "Sedma sila mladih, Budva".

Sedmi broj časopisa „Kruga mladih“ posvećen je upravo temi „Masovna kultura“.

"Povodom promocije, a u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, organizujemo i humanitarnu akciju u cilju
prikupljanja sredstava za kupovinu prazničnih poklona djeci sa posebnim potrebama budvanskog udruženja "Puževa kućica". U planu je da organizujemo zajedničko druženje sa članovima Udruženja, kada ćemo im uručiti novogodišnje poklone. Na ovaj način želimo da razvijamo dobre odnose, prevashodno sa onima kojima su pažnja i podrška najpotrebniji", ističu u NVO.

U toku promocije, u muzičkom dijelu programa nastupiće orkestar JU "Škola za osnovno muzičko obrazovanje Budve“, solistkinja Iva Otašević i balerine baletske škole „Royal ballet of Montenegro“.

Budvanski časopis za mlade "Krug mladih" stvaraju članovi Radionice novinarskog i kreativnog pisanja koju organizuje NVO "Sedma sila mladih, Budva" u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“, pod mentorstvom osnivača i urednice Zorice Radenović.

Časopis je štampan uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore, Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i sponzora.

D. Benić