25-12-2020

Kuljača: Senior karticu preuzelo više od 1.100 korisnika

Projekat Senior kartica, koji je Služba menadžera Opštine Budva uspješno realizovala sa budvanskim Udruženjem penzionera, unaprijeđen je novim ugovorima sa mnogobrojnim poslodavcima trgovina, ordinacija i ugostiteljskih objekata. V.d. Menadžera Opštine Nemanja Kuljača kazao je za Radio Budvu da je do sada karticu preuzelo više od 1.100 korisnika, a svakodnevno se javljaju novi zainteresovani penzioneri.

Kuljača: Senior karticu preuzelo više od 1.100 korisnika | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija

"Mi smo sa projektom počeli u novembru 2019. godine, i do sada je oko 1.100 penzionera preuzelo svoje Senior kartice koje su personalizovane na njihovo ime. Kartice mogu svakodnevno da koriste u više od 60 objekata u kojima im se pružaju različite usluge sa popustima koji se reću u rasponu od pet do 30 procenata", rekao je Kuljača.

Kako ističe, interesovanje za kartice je konstantno, a svakog dana po nekoliko penzionera dođe da preuzme svoju karticu. V.d. Menadžera Opštine je naveo da se istovremeno nastavlja saradnja sa preduzećima iz Budve, i to sa ciljem da se proširi krug sponozorskih preduzeća.

"Mi smo u posljednjih nekoliko dana potpisali ugovore sa kompanijom „Franca“ koja ima četiri marketa u Budvi i oni su odobrili popust od pet procenata na njihove usluge, osim onih dana kada inače organizuju akcije sa popustima, i sa poreduzećem „Svicomm“ koji ima takođe četiri prodajna objekta, a u pitanju su knjižare kao i jedan „gift shop“. Oni su odobrili popust od deset procenata na njihove usluge", istakao je Kuljača.

Prema njegovim riječima, kada je formiran sponzorski klub, vođeno je računa o tome da su usluge koje pružaju preduzeća sa kojima ostvaruju saradnju potrebne penzionerima.

"Time smo se vodili tako da smo napravili raspored da penzioneri imaju popuste u marketima, zdravstvenim ustanovama, stomatološkim ordinacijama", naveo je on ističući da su to usluge koje oni najčešće koriste.

Pored toga, kako dodaje, penzioneri imaju popuste i nekim ugostiteljskim objektima.

Kuljača naglašava da imaju stalnu saradnju sa Udruženjem penzionera.

"Njima se svake godine opredjeljuju određena sdredstva kako bi se pomogao njihov rad, a ovo je još jedan projekat kojim bismo podržali penzionere u Budvi. Pored toga Opština im obezbjeđuje i besplatan prevoz na području Budve", naveo je on.

Kako je zaključio, svake godine trude se da saradnja bude sve bolja i da se opredijeli više sredstava za pomoć penzionerima koji su najugroženija kategorija našeg stanovništva.


N.D./M.S.