08-07-2014

Kulturni vodič

Na Budvanskoj rivijeri u toku je nekoliko likovnih postavki u galerijama institucija kulture i hotelskim, na otvorenim prostorima.

Kulturni vodič | Radio Televizija Budva

U Modernoj galeriji u Starom gradu u toku je izložba „Sve boje Budve“ poznatih budvanskih umjetnika, koja se realizuje u sradnji sa TO Budva. Izložba će biti otvorena do 02. avgusta i mogu se pogledati radovi Boba Slovinića, Sava Pavlovića, Buća Mitrovića, Draga Dedića, Alja Smailagića, Vasa Nikčevića, Petra Pićana, Rajke Kujundžijević, Jelene Papović, Dijane Lazović, Elvira Adrovića, Bata i Marice Boljević i mnogih drugih.

Kolektivna izložba „Mali format – slike, crteži, objekti“ 26 umjetnika sa prostora Crne Gore u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Starom gradu može se pogledati tokom ljeta a radno vrijeme Moderne galerije i Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“ radnim danima je od 8 do 14 i od 18 do 21 h, subotom od 18 do 21h.

U petrovačkoj galeriji „Marko Gregović“ u toku je izložba slikarke Orijane Ubović iz Podgorice. Postavku pod nazivom „Ars Longa Vita Brevis“ čine slike radjene u tehnici ulje i akrilik na platnu i može se pogledati do 13. jula. Radno vrijme galerije u Petrovcu radnim danima od 8 do 14 i od 18 do 21 i subotom i nedjeljom od 18 do 21h.

U hotelu Queen of Montenegro u Bečićima do 12. jula svoja djela je izlažio Milutin Obradović a od 15. jula biće prezentovana djela preko 30 umjetnika iz zemlje i inostranstva nastalih tokom trajanja slikarskih kolonija u hotelu.

Galerija Sv. Arhiđakon Stefan u Budvi, ovog ljeta posvećena je „Manastiru Ostrog“. Na jednom mjestu izložene su slike, skulpture, grafike, akvareli 23 crnogorska umjetnika sa tematikom Ostroga. Izložba je prodajnog karaktera i galerija Sv Arhiđakon Stefan radi tokom cijelog dana.

U parku TN „Slovenska plaža“ izložene je skulptura „Kadmo i Harmonija“ vajara Marka Petrovića Njegoša dok je „Lastavica“ vajara Rajka Sušića, postavljena u parku renoviranog hotela „Castellastva“ u Petrovcu. Obje skulpture su rezultat rada Prve vajarske kolonije HG „Budvanska rivijera“.

Stalnu etnološku i arheološku zbirku u Gradskom muzeju u Starom gradu Budve tokom ljeta posjetioci mogu pogledati u vremenu od 8 do 21 h, subotom i nedjeljom od 14 do 21h. Muzej grada Budve ponedjeljkom ne radi. Ulaznice za individualne posjetioce su 2, za grupe 1,5 i za djecu 1 euro.

Za posjetioce su otvoreni i gradski bedemi u Starom gradu, svakodnevno od 08 do 22h. Ulaznica za obilazak Gradskog bedema je 1,5 euro.