08-03-2023

Kulturno-umjetničko društvo ,,Kanjoš” započelo upis novih članova

Kulturno-umjetničko društvo ,,Kanjoš” započelo je upis novih članova u sekciju folklora. Kako je za naš portal kazao mednažer Društva, Željko Srdanović prva ciljna grupa su osnovci od 5. do 9. razreda, a zatim i srednjoškolci.


Foto: JU Druga osnovna škola Budva

On je napomenuo da u sklopu upisnih aktivnosti namjeravaju da oforme i grupe rekreativaca, a saopštio je i druge detalje vezano za upis i za probe.

"Probe će se održavati u našim starim prostorijama, na lokaciji kod Stare pekare u naselju Bijeli do. Sa probama počinjemo 17. marta u 17 sati, i za djecu će se one od tog datuma održavati srijedom i petkom u navedenom terminu. Upis se može izvršiti i na sam dan probe pomenutim danima. Probe će voditi koreograf Peđa Šušić i članarina je besplatna", naglasio je Srdanović.


Foto: Druga osnovna škola

Aktivnosti vezane za upis KUD ,,Kanjoš” započeo je danas u Drugoj osnovnoj školi u Budvi. Tom prilikom, učenicima su predstavili važan dio tradicije našeg grada.

"Članovi ranijih generacija sa Društvom su obišli veliki dio evropskih država, a osim toga treba naglasiti važnost folklora za podsticanje dječije motivacije, socijalizacije i psihofizičkog razvoja. Učenicima, koji su prisustvovali prezentaciji KUD “Kanjoš” danas je bio nenastavni dan", saopšteno je iz Druge osnovne škole.