08-05-2021

Kvalifikacije za EP: Crnogorke maksimalne protiv Kosova

Odbojkašice Crne Gore sinoć su opravdale ulogu favorita i savladale selekciju Kosova sa maksimalnih 3:0 na startu turnira u Podgorici u okviru kvalifikacione grupe D za plasman na Evropsko prvenstvo.


Foto: Facebook/OSCG

Izabranice Nikole Masoničića prvi set riješile su u svoju korist sa 25:21, da bi u drugom bile još ubjedljivije prepustivši protivničkom sastavu samo 14 poena.

Treći set donio je više neizvijesnosti. Odbojkašice Kosova imale su dvije meč lopte, ali odlični servisi Milene Buraznović koja je ušla u igru sa klupe, donijeli su našoj reprezentaciji preokret za 26:24.

Najefikasnija u redovima Crne Gore bila je Jelena Cvijović sa 13 poena, jedan manje dodala je kapitenka Nikoleta Perović.

Kod Kosova posebno se istakla Duarta Sulejmani koja je upisala 16 poena.

Iako je u posljednjem periodu igre bilo neizvijesnosti, naše odbojkašice pružile su dobru partiju i stigle do važnog trijumfa. Igrom je odlično dirigovala Tamara Roganović, a doprinos je dala i Saška Đurović, na poziciji srednjeg blokera.

Odbojkašice Crne Gore večeras od 20 sati odmjeriće snagu sa Finskom, a sjutra u istom terminu sa Slovačkom. Dobar rezultat omogućio bi im da, kroz sljedeći turinir koji se od 13. maja održava u Slovačkoj, obezbijede debitanstko učešće na Evropskom prvenstvu.


M.S.