02-12-2023

Lavice protiv Paragvaja u drugom kolu SP

Pobjedom nad Kamerunom crnogorske rukometašice napravile su prvi korak ka Geteborgu. Da bi kolo prije kraja grupe osigurale dva boda za glavnu fazu potreban je trijumf nad autsajderom, selekcijom Paragvaja, sa kojom će igrati danas od 18 sati.


Foto: RSCG

Naredni protivnik pokazao je brojne slabosti na premijeri. Paragvaj je teško poražen od Mađarske, 23 razlike. Iako je Crna Gora veliki favorit, Dijana Mugoša ističe da je fokus jedino na našoj igri.

"Paragvaj je totalno drugačija ekipa od Kameruna. Malo niža, brža, oslanjaju se dosta na finte. Biće totalno drugačija utakmica. Ipak, mi se uvijek fokusiramo na nas, da mi iz utakmice u utakmicu budemo bolje. Spremićemo se za Paragvaj, ali najviše se spremamo da mi same odigramo na najboljem nivou. Mislim da uopšte neće biti problema", samouvjerena je igračica Krajove, koja je postigla četiri gola na otvaranju Mundijala u Skandinaviji.

Rukometašice i sturčni štab juče su odradile trening i dodatno analizirale Paragvaj, ali na vidiku je derbi sa Mađarskom, direktni duel za što više bodova u glavnoj fazi.

"Ući ćemo sto posto u utakmicu, ali mi nismo došli da igramo protiv Kameruna i Paragvaja. Nađa prva prava utakmica je protiv Mađarica. Tako da se moramo spremiti za to što nas očekuje poslije. Ovo sve je dobro uigravanje za ono što nas, ako bog da i čeka u martu mjesecu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Kažem još još jedno, nismo došle da se takmičimo sa Kamerunom i Paragvajem. Bez ikakvog potcjenjivanja, mislim da su oni rukometno ispod nas, da smo mi reprezentacija koja može da mnogo više pokaže na velikim smotrama. Ponavaljam, ovo je sve jedan dobar trening za ono što nas stvarno očekuje, a to su prvo Mađarice", dodala je Batinović.

Meč sa Paragvajem u Helsingborg areni igra se od 18 sati, prenos na Drugom programu TVCG. Drugi meč grupe Mađarska - Kamerun je od 20.30.

(RTCG)