03-03-2023

LED displeji ugrađeni na 30 autobuskih stajališta

U okviru digitalizacije autobuskih stajališta izvršena je nabavka i završena ugradnja modernih LED displeja na 30 lokacija u gradu, saopšteno je iz Glavnog grada.


LED displeji/ Foto: Glavni grad Podgorica

“Glavni grad je u prethodnom periodu posvećeno radio na rješavanju problema nedovoljno funkcionalnog javnog prevoza u Podgorici, počevši od usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, preko sveobuhvatnog projekta modernizacije javnog prevoza – nabavljeno je 45 novih savremenih autobusa, te izvršeno uređenje i digitalizacije autobuskih stajališta, kao i uvođenje novih i reorganizacija postojećih linija”, kazali su iz lokalne uprave.

U okviru digitalizacije autobuskih stajališta izvršena je nabavka i završena ugradnja modernih LED displeja na 30 lokacija u gradu, a vrijednost projekta je procijenjena na 100.000,00 eura.

“LED displeji su ugrađeni u ulicama Velimira Terzića, Blaža Jovanovića, Meše Selimovića, Serdara Jola Piletića, V proleterske, Radosava Burića, Dušana Milutinovića, Vaka Đurovića, Kralja Nikole, 13. jula, Oktobarske Revolucije, II crnogorskog bataljona, Bratstva i jedinstva, Bracana Bracanovića, na Trgu golootočkih Žrtava, u Studentskoj i Moskovskoj ulici, kao i na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog, Knjaza Danila, Ivana Crnojevića, Vilija Branta, Stanka Dragojevića i Bulevaru Pera Ćetkovića”, naveli su.

Iz Glavnog grada podsjećaju, digitalizacija autobuskih stajališta ima za cilj da omogući lakše korišćenje usluga linijskog prevoza i time dodatno podstakne građane i posjetioce Podgorice da za svoja dnevna putovanja koriste ovu vrstu prevoza, što će, u krajnjem,” rezultirati smanjenjem broja automobila na ulicama našeg grada”.

Izvor: CDM