14-06-2020

Ledeni slatkiš od tri sastojka: Recept pun proteina

Imate li voće u zamrzivaču i dobar štapni mikser ili blender, za pet minuta možete imati i odličan desert koji osvježava, a ne deblja.



Kad uhvati želja za slatkim, odlične deserte možete napraviti i od samo nekoliko sastojaka. Smrznuto voće, poput višanja, borovnica ili malina može poslužiti za domaći sorbet, osvježavajuću varijantu sladoleda. Za pripremu vam ne trebaju niti šećer, jaja, pa ni mlijeko što je odlično, ako izbjegavate neku od tih namirnica.

Koristite li kisjelkasto voće, med ili zrela banana će zamijeniti šećer. Bananu narezanu na ploške uvijek je dobro imati u zamrzivaču jer miksanjem postaje kremastija nego svježa.

Za pripremu domaćih ledenih slatkiša možete iskoristiti i avokado koji također daje kremasti štih. Ostane li nepotrošenih listića badema od pripreme kakve torte ili kolača, uzmite i njih kako biste dobili hrskavu komponentu. Listiće badema prethodno kratko popržite na suvom tiganju ili u limu za pečenje pa pospite preko ledenog deserta.

Volite li više čokoladne okuse od voćnih, isprobajte odličnu kombinaciju smrznutih banana, kakaa i meda te prelijte umakom od višnje, omekšalim maslacem od kikirikija koji daje dozu proteina, zahvaljujući kojoj nećete tako brzo ogladniti.

Sastojci za ledeni desert:

200 g smrznutih višanja (ili nekog drugog smrznutog voća), dvije kašike meda, dvije kašike maslaca od kikirikija

Priprema:

1. Maslac prema potrebi izvadite iz friza pola sata prije pripreme da omjekša. Snažnim štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte sve sastojke.

2. Smjesu stavite u posudice za posluživanje i prema želji dodatno ukrasite medom ili omjekšalim maslacem.












Izvor: Lepa i srećna