29-04-2022

Lejla Šabotić i Jovana Jašović nagrađene na konkursu „Voda je naše najveće blago“

Učenice Druge osnovne škole i OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, Lejla Šabotić i Jovana Jašović osvojile su nagrade na likovnom konkursu „Voda je naše najveće blago“ koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kako je saopšteno iz ovog resora, na konkursu je od pristiglih izabrano ukupno 10 radova, a svi učenici će biti nagrađeni sa porodičnim kartama za Akvarijum Boka u Kotoru i sa po 50 eura.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Šabotić je učenica trećeg, a Jašović prvog razreda, a u nastavku možete pogledati njihove radove.


Rad Lejle Šabotić, Foto: MPŠV


Rad Jovane Jašović, Foto: MPŠV

Pored naših sugrađanki, dobitnici su: Sandra Nikezić (IV razred, OŠ „Vuk Karadžić“, Podgorica), Selma Ćeranić (V razred, OŠ „Risto Ratković“, Bijelo Polje), Dženan Adžajlić (IV razred, OŠ „Ratko Žarić“, Nikšić), Andrea Ćoso (VII razred, OŠ „Milorad Musa Burzan“, Podgorica), Čarna Obrenović (IX razred, OŠ „Pavle Rovinski“, Podgorica), Katarina Vlahović (VII razred, OŠ „Pavle Rovinski“, Podgorica), Iva Jolić (VII razred, OŠ „Milorad Musa Burzan“, Podgorica) i Isidora Ceković (VIII razred, OŠ „Jugoslavija“, Bar).

"Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo likovni konkurs za sve učenike osnovnih škola u Crnoj Gori na temu “Voda je naše najaveće blago”. Problem obezbjeđenja i zaštite voda se nameće kao sve značajnije pitanje budućnosti - kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva. U procesu prirodnog kruženja vode mnoge zagađujuće materije, koje čovjek proizvodi u okviru svojih raznovrsnih aktivnosti, dospjevaju u površinske i podzemne vode", kazali su iz MPŠV.