31-01-2021

Levi's najavio povratak širih nogavica

Kompanija Levi's najavila je kako će 2021. godinu obilježiti povratak širokog dizajna kada je riječ o farmerkama, a da uski modeli koji su obillježili prethodne godine polako odlaze u prošlost.


Ilustracija, Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Kako su naveli iz kompanije, potrošači trenutno žele što udobniju odjeću, a Levi's je zbog toga spreman da se upusti u avanturu izrade različitih modela tzv. "vrećastih" modela farmerki. Direktor kompanije Čip Berg najavio je kako Levi's trenutno prilagođava svoje pogone novim trendovima.

"Mislim da nekako predvodimo industriju kada je riječ o ovom trendu. Nove farmerke su mnogo 'šire' nego što su bile farmerke prošle sezone. Ovi modeli već se nalaze u našim prodavnicama i dostupni su i za muškarce i za žene", rekao je Berg, prenosi Dnevni avaz.

Berg je također izjavio kako je trend širokih i ležernijih krojeva trenutno zastupljen i u dizajnu drugih odjevnih predmeta.

Pored Levis'a, nove modne trendove prepoznale su i druge kompanije iz modne industrije. Američki brend JNCO iz Los Anđelesa ponovno je u prodaju pustio svoje poznate modele farmerki sa širokim nogavicama koje su bile naročito popularne tokom devedesetih godina 20. stoljeća.

"Iako je pandemija koronavirusa negativno uticala na rad mnogih brendova, prodaja ovih modela farmerki zabilježila je rast. Farmerke sa širokim nogavicama imaju kultni status i udobne su, a to je ono što ljudi trenutno traže", rekla je Camila Revah, potpredsjednica kompanije.

Ipak, promjena stila i uvođenje novog-starog dizajna, bar kada je riječ o Levi'su, nije bila dovoljna da kompanija ostvari bolje rezultate prodaje u ovom periodu.

Pandemija koronavirusa i dalje se osjeća na rezultatima svih kompanija pa tako i u rezultatima modnog giganta čija je prodaja pala za 12 posto u posljednjem kvartalu 2020. godine, što je uzrokovalo i pad dionica ove kompanije.


(Dnevni avaz)