06-03-2018

Lokana samouprava obezbijedila edukaciju za mlade u oblasti ICT-a

Opština Budva implementira projekat "Podrška mladim ženama u preduzetništvu iz oblasti ICT-a", u sklopu kojeg će biti realizovane tri dvodnevne radionice i dvije desetodnevne mobilnosti u zemlje Evropske unije.

Lokana samouprava obezbijedila edukaciju za mlade u oblasti ICT-a | Radio Televizija Budva

Prva, dvodnevna radionica „Building entrepreneurial mindsets “, počeće 26. marta, u INTERA tehnološkom parku u Mostaru, u Bosni i Hercegovini.

Mlade žene iz Budve, od 18 do 21 godine, imaju priliku da se zajedno sa svojim vršnjakinjama iz Nikšića, Mostara i Banja Luke, kroz neformalno učenje edukuju iz obalsti ICT-a, upoznaju eksperete iz ove oblasti, čuju o najnovijim trendovima i mogućnostima zapošljavanja, kazala je gostujući u Radio Budvi, saradnica u Službi predsjednika Opštine Budva, Anisa Murić.

"Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovanje djevojke, da iskoristie ovu šansu dodatne edukacije sa vršnjakinjama iz okruženja, kao i razmjene iskustava sa vršnjacima iz Evropske unije, uz podsjećanje, da lokalna samouprava kroz projekat finansira prevoz, smještaj i hranu tokomodržavanja radionice u Mostaru", istakla je Murić.

​Program održavanja radionice:

Prvi dan

Sastanak sa predstavnicima državnih organa i predstavnicima tržišta rada
Ciljevi:​ ​ analiza i prezentacija trendova i najboljih praksi na nivou EU;​ ​identifikovanje potreba i mogućnosti BiH i Crne Gore;​ ​razumijevanje mjerljivog i značajnog povećanja učešća žena u tehnologijama u Evropi i potencijala za BiH i Crnu Goru.

Drugi dan

Trening „Building entrepreneurial mindsets“.
Ciljevi:​ ​predstavljanje koncepta preduzetništva u Evropskoj uniji mladim ženama;​ ​razvijanje​ ​preduzetničkog načina razmišljanja i kapaciteta.

Cilj projekta je da edukuje i motiviše mlade žene iz Crne Gore i BIH da pokrenu svoje karijere podsticanjem preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija​, a ​krajnji rok za prijavu je 1​6. ​mart 2018. godine.

Popunjene formulare​ zainteresovane kandidatkinje mogu ​dostaviti na e-mail adresu​ pr@budva.me ili ​ anisa.muric@budva.me sa naznakom „FY4ICT prijava“​​, ili u kancelariji Službe predsjednika Opštine Budva, broj 47.

Maksimalan broj učesnica je 10.

Link za prijavni formular:
http://www.budva.me/article/javni-poziv-za-prijavu-u%C4%8De%C5%A1%C4%87-na-radionici-%E2%80%9Ebuilding-entrepreneurial-mindsets-%E2%80%9C-mostar-26-27

​Osim radinocie u Mostaru, u okviru projekta su planirane još dvije, koje će biti održane u narednom periodu u Nikšić​u i Budvi, kao i dve desetodnenve mobilnosti u Mariboru i Sofiji.