30-04-2023

Luxair avioni i ove godine lete prema Crnoj Gori

Direktnom avio linijom, Luksemburg i Crna Gora će biti povezani i tokom ove ljetnje sezone, saopšteno je iz Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu. Boeing u vlasništvu luksemburške aviokompanije, a čija je nosivost 100 putnika, saobraćaće ka Crnoj Gori dva puta nedjeljno. Letovi će se obavljati svakog utorka i subote i to u periodu od 6. maja do 30. septembra, a za Podgoricu svake srijede i subote i to u periodu od 1. do 23. septembra ove godine.


Foto: Pexel

Inicijativa koju je još 2020. godine sprovela predsjednica KIC-a Crne Gore u Luksemburgu Fetija Kalač, kako navode,, rezultirala je nastavkom letjenja aviona ,,Luxair" kompanije ka Crnoj Gori.

"Kada je lansirala ovu značajnu avioliniju, predsjednica KIC-a Kalač je prije svega željela da crnogorsku dijasporu poveže sa domovionom, imajući u vidu njihovu intenzivnu migraciju ka Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci. Međutim, iz godine u godinu, aktivnosti ove ugledne Crnogorke, odnose se i na veoma široku ciljnu grupu koja obuhvata građane zemalja Beneluksa, i to Luksemburga, Holandije i Belgije i dobar dio Francuske i Njemačke", navodi se u saopštenju.

Na pomenutoj teritoriji, Kalač intenzivno promoviše crnogorsku destinaciju, koristeći sopstvena sredstva i kontakte da približi potencijale i ljepote naše zemlje ovim visokoplatežnim turistima.

"Na nepuna dva sata leta od Luksemburga, Crna Gora predstavlja veoma atraktivno odredište. Imajući u vidu veliku sklonost građana Beneluksa ka putovanjima, ne samo tokom ljeta, već tokom cijele godine, sve promotivne aktivnosti usmjerene ka ovom tržištu moraju dati rezultate. Kulturno - informativni centar na čelu sa Fetijom Kalač je upravo zbog toga inicirao i marketinšku saradnju koju je ,,Luxair", uz pomoć Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore", navodi se u saoštenju.

Najavljeno je i da će realizovati uspješnu promociju naše zemlje na ovom visokoplatežnom tržištu visokog potencijala. Putem alata digitalnog marketinga, ,,Luxair" će, u partnerstvu sa NTO CG, sprovesti intenzivnu kampanju.

"Zahvalna sam ministru turizma i ekonomskog razvoja Goranu Đuroviću koji je prepoznao značaj ove promocije. Svaki euro uložen u digitalni marketing na ovom tržištu, imaće multiplikativni efekat na naš turizam i ekonomiju, uopšte. Ovo je tržište koje treba u perspektivi i dalje osnaživati jer Luksemburžani imaju stil života u kome su putovanja nužnost, a ne luksuz. Biću zadovoljna kada se napravi cjelogodišnji vazdušni most između Luksemburga i Crne Gore. Do tada predstoji mnogo posla, ali je važno da smo svi na istom zadaktu boljeg pozicioniranja naše zemlje na tržištu zemalja Beneluksa", izjavila je Kalač.