10-03-2023

Mandić: Naša je obaveza da izgradimo novu vlast u Crnoj Gori

Sada dolaze predsjednički izbori na kojima ću biti u drugom krugu sa Đukanovićem. Na moje direktno pitanje mladom Milatoviću da li će me tada podržati, on je izbjegao odgovor, iako sam saopštio da bih ja podržao njega, navodi Mandić


Foto: DF

U vremenu kada je čovječanstvo dovedeno na rub sukoba, najvažnije je da se sačuva mir u Crnoj Gori. Da bi se to desilo, moramo da se pomirimo, kazao je predsjednički kandidat Andrija Mandić u Bijelom Polju.

On je istakao da vrijeme iza nas govori šta će biti u budućnosti, te da je 2020. godine oboren Đukanovićev režim, zatim osvojena vlast u skoro svim opštinama u Crnoj Gori, gdje se na najvažnijim funkcijama nalaze, dominantno, predstavnici Demokratskog fronta.

"Sada dolaze predsjednički izbori na kojima ću biti u drugom krugu sa Milom Đukanovićem. Na moje direktno pitanje mladom Milatoviću da li će me tada podržati, on je izbjegao odgovor, iako sam saopštio da bih ja podržao njega. To se tako ne radi, moramo da imamo punu odgovornost", navodi Mandić.

Vrijeme koje dolazi, kako kaže, podrazumijeva rad kao u Elektroprivredi, Plantažama, Željeznici, Morskom dobru, Rudniku uglja...

"Vidite da se otvorilo na stotine radnih mjesta, da su se Željezara, Luka Bar, trajekti vratili u državno vlasništvo. Oduzimaju se resursi onima koji su pljačkali državu", rekao je Mandić.

Objašnjava da je naša obaveza da izgradimo novu vlast u Crnoj Gori, ali da ne treba da zaboravimo našu tradiciju.

"Mi želimo da radimo sa svim zajednicama koje žive u Crnoj Gori i svim ljudima koji žele zajedno sa nama da rade na onim pitanjima koja znače budućnost za njihovu i našu djecu", jasan je Mandić.

Naglasio je da Otvoreni Balkan omogućava najbolju saradnju Crne Gore sa regionom i da će to stvoriti jak ekonomski supstrat na korist svih građana.

"Moramo da pokrenemo mehanizam potpunih promjena i da imamo dobro organizovano pravosuđe da bi mogli da odgovorimo na sva ona pitanja koja su životno važna", zaključio je Mandić.