02-06-2020

Marija Pjerotić: Razočarala sam se u Crnogorsku

Marija Pjerotić, bivša članica Crnogorske, obratila se javnosti povodom aktuelne političke situacije u Budvi. Ona kaže da ovo nije Budva za koju se borila i zbog koje je odlučila da učestvuje na izbornoj listi CDU, sada Crnogorske.

Marija Pjerotić: Razočarala sam se u Crnogorsku | Radio Televizija Budva

"Ja sam neko ko se otvoreno borio da Crna Gora ima svoju državu, ali ne ovakvu državu u kojoj se većina građana osjeća razočarano i zbog koje me je vrlo često i stid. Moji sugrađani i prijatelji vrlo dobro znaju da sam neko ko se već 19. godinu bori za neku ljepšu i veseliju Budvu i da je volim srcem, a ne džepom", istakla je Pjerotić.

Imala sam tu privilegiju da radim od prvog predsjednika Opštine, Đorđija Pribilovića, pa sve od Dragana Krapovića i Marka Carevića.

"Za to vrijeme imala sam mogućnost da vidim kako ko radi i što radi. Oni koji nisu radili kako treba – neka im to služi na čast", kazala je Pjerotić.

Ističe da je na izbornu listu CDU, koja je u međuvemenu promjenila ime u Crnogorska, i to pod sloganom "Volimo Budvu", ušla kako bi se, prema njenim riječima, spasio grad od, kako je podvukla, lopova koji su je poharali.

"Moram da prozovem Anđelu Ivanović, jer je došla na tu poziciju, sa koje se sada nešto i pita, isključivo mojim glasovima i glasovima mojih prijatelja, pa im se ovom prilikom najiskrenije izvinjavam", poručila je ona i dodala:

"Moram takođe da pošaljem poruku i pozovem moje Budvane koji su čistog obraza, da ne dozvole da se i dalje svađamo i dijelimo, jer je Bog jedan za sve."

Pozvala je Stevana Džakovića da vrati mandat DF-u, kako bi se otišlo na fer izbore, istakavši da tu narod treba da kaže svoje, i izjasni se o tome ko je i kako radio.

"Boli me srce i mogu misliti kako je Stevanovoj majci kada gleda kako ga "osoba" Anđela Ivanović, koja nije iz Budve i koja ne može da vodi Budvu i odlučuje o njenoj sudbini glasovima nas koji to ne želimo. Ona sada na leđima Stevana Džakovića i nas koji smo joj pomogli svojim glasovima pokušava da "ponese" sopstvenu političku karijeru u smjeru u kome ona želi", rekla je Pjerotić.

Kaže da je bila i ostala isključivo za pjesmu i igru i da su joj sugrađani, uvijek nesebično pomagali u organizaciji karnevala koji je osnovala sa željom da Budvi vrati makar dio one sjajne i bogate tradicije kojom se svi ponosimo.

"Pozivam sve da pružimo ruke jedni drugima i da u pozitivnoj atmosferi dočekamo prve turiste, kako bismo nekako živjeli i preživjeli ovu turističku sezonu, od koje svi živimo. A politiku ostavimo političarima", zaključuje se u saopštenju.