01-01-2023

Marka: Al Nasr želi Ronaldu dovesti Modrića, poslao je nevjerovatnu ponudu

Saudijski prvoligaš Al Nasr doveo je 37-godišnjeg Kristijana Ronalda za najveću platu u istoriji fudbala. Portugalac bi za dvije i po godine trebao da zaradi pola miliona eura. Ipak, Saudijci se ne planiraju zaustaviti na Ronaldu, a španska Marka javlja da su im iduće dvije želje Serhio Ramos i Luka Modrić!


Foto: EPA

Ronaldo je došao, očekuje se Ramos, ali sa Modrićem će biti teško

Al Nasr želi uzdići Saudijsku Arabiju ka eliti i učiniti svoju ligu jednom od najpraćenijih na svijetu. Za to mu trebaju velika imena. Ronaldo je već stigao, a uskoro bi i 37-godišnji Ramos mogao doći na kraju sezone jer u PSG-u nisu sigurni da li žele da mu produže ugovor. Ipak, dovesti Modrića, takođe 37-godišnjaka, biće puno teže, piše Marka.

Saudijci su navodno pripremili ogromnu ponudu, no Modrić iz utakmice u utakmicu pokazuje da je i dalje na vrhunskom nivou te tu želi i ostati. To mu je bitnije od novca, a u Realu su zbog toga oduševljeni.

Hrvatskom kapitanu ugovor s madridskim klubom ističe na kraju sezone, pregovori oko novog još nisu započeli, ali Marka naglašava da je to najmanji problem te da će se Modrić i Real zasigurno lako dogovoriti.

Modrića žele i Amerikanci, ali on do 2024. neće otići iz Reala

Marka piše da su se Modriću, uz Saudijce, obratili i klubovi iz Sjedinjenih Američkih Država. Inter Majami bio je najkonkretniji te u svojoj ekipi želi spojiti Modrića i Mesija. Ipak, španski list tvrdi da je Modrićev odgovor svima isti: "Razgovaraćemo 2024. godine."

I Saudijci i Amerikanci žele Modrića iskoristiti za promociju fudbala. Amerikancima se za četiri godine sprema Svjetsko prvenstvo, čiji su domaćini uz Kanadu i Meksiko, ali i jednima i drugima je jasno da će se za Modrića morati strpjeti jer on daje apsolutni prioritet Realu.

"Hrvat je usavršio način na koji se treba ponašati kao igrač Reala. U Madridu ima sve što želi, kako na sportskom nivou, tako i u svakodnevnom životu. Osjeća se poštovano, voljeno i toga se ne želi odreći. A ni Real se ne želi odreći njega te ga smatra ključnom osobom za svoju budućnost", zaključuje Marka.


(Index.hr)