22-08-2020

Marko Bato Carević - Za budućnost Budve: Još jedna pobjeda za Paštroviće i Budvu

"Zahvaljujući Mjesnoj zajednici Sveti Stefan komunalna inspekcija i policija pokrenula je postupak i rješenjem naredila uklanjanje metalne kapije kojom je građanima bio potpuno onemogućen prilaz miločerskoj plaži i priobalnom šetalištu. Ovo je samo još jedna u nizu pobjeda mjesne zajednice za ustavom i zakonima zagarantovana prava građana ovog dijela Paštrovića", poručili su iz koalicije "Marko Bato Carević- Za budućnost Budve".Prema njihovim riječima, za vrijeme "budvanske pohare OKG DPS-a", Budva je izgubila svoj urbanistički red, najvrijednije resurse prodala u sumnjivim privatizacijama, a od plaža napravila vašarište na kojima povlašćeni investitori rade kako im je volja. Sve to, kako su dodali, uz amin Morskog dobra, koje, smatraju oni, služi jedino tome da ovaj resurs podredi interesima partije.

"Tajna prodaje akcija nove firme Sveti Stefan hoteli AD miriše na isti scenario kao u slučaju HG Budvanska rivijera. Odbor direktora tog preduzeća priprema partijsku poslušničku prodaju ovog vrijednog budvanskog resursa koje predstavlja zakonom zaštićeno "kulturno dobro od nacionalnog značaja". Građani Budve, koalicija "Za budućnost Budve" vam obećava da ovo nikada nećemo dopustiti!", podvukli su.


Foto: Marko Bato Carević - Za budućnost Budve

U ovoj koaliciji smatraju da izgradnja, kako kažu, nelegalnog kondo hotela (sa stanovima za prodaju) u Miločerskom parku, jedinoj preostaloj djevičanskoj zoni devastirane obale, uz gradnju nelegalnog administrativnog objekta kod hotela Sveti Stefan i spa centra na Kraljičinoj plaži, predstavljaju zločin protiv prirode.

"Malo je što su devastirali centar Budve, Velje vinograde, Zavalu, Bečiće i Rafailoviće, Petrovac, već bi u novoj OKG avanturi da prodaju i unište ono najdragocjenije što nam je ostalo. Nažalost, njima ništa nije sveto, ni privatna svojina, ni crkve ni manastiri ni zajedničko blago prirode koje su nam preci ostavili da ih mi predamo potomcima. Otimanje vlasti u Budvi ima za cilj upravo realizaciju ovih "prljavih poslova" i zato je važno da na izborima DPS bude zauvijek poslat u prošlost.
Četiri crkve na Svetom Stefanu vlasništvo su novoosnovane firme, uknjižene su u posleratnom periodu. Sada bi Vlada Crne Gore da proda i kulturno dobro od nacionalnog značaja i park prirode Miločer i svetostefanske crkve", kazali su iz koalicije.

Sve ovo, podvlače, dešava uz saglasnost Paštrovića, odnosno mještana.

"Dragana Mikovića, koji je izvršni direktor preduzeća HTP Miločer doo na čijem se zemljištu, ističu, gradi novi nelegalni džinovski objekat sa stanovima za prodajun, Miška Rađenovića izvršnog direktora preduzeća Sveti Stefan hoteli doo koje prodaje Sveti Stefan i Miločer i članova Odbora direktora ovog preduzeća a to su: Milan Vučinić, predsjednik i članovi Petar Ivković, Vladimir Sekulić, Savo Jasnić i Slobodan Leković. Oni pristaju, da se opšte dobro svih građana Paštrovića, Budvana i Crnogoraca predaje u ruke sumnjivih biznismena povezanih sa njihovim šefom partije", navodi se u saopštenju.


Foto: Marko Bato Carević - Za budućnost Budve

U koaliciji "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!" sigurni su da će postojeće ili tužilaštvo nakon, kako kažu - pada posljednje evropske diktature, odlučiti da preispita sve vezano za devastaciju turističkog potencijala Budve.

"I na tome ćemo insistirati u novom sazivu Skupštine opštine – od transformacije Budvanske rivijere iz vlasništva Opštine Budva u vlasništvo Vlade Crne Gore pa do sadašnje segmentacije i rasprodaje nacionalnih dobara ove zemlje. Do tada, ostaje nam da se borimo, svi zajedno. Za naše svetinje, za našu zemlju, za našu budućnost. Zato je put pored Kraljičine plaže, koju neki od naše djece nisu nikada vidjeli do sada, predstavlja mali korak za nas, ali veliki za borbu kojom ćemo naša turistička dobra i našu obalu spasiti od pohlepe i gramzivosti DPS i njima bliskih investitora. Za budućnost Budve i Paštrovića i zaštitu naših resursa zaokružite pobjedničku listu i broj 6", zaključuje se u saopštenju.