10-08-2020

Marko Bato Carević - Za budućnost Budve: OKG DPS pendrek i pajser koalicije je putujući cirkus

"Predstavnici OKG DPS Pendrek i pajser koalicije ne prestaju da izazivaju zgražavanje budvanske javnosti. Kao putujući cirkus nastavljaju da šetaju naseljima opštine Budva po unaprijed pripremljenom scenariju", navodi se u saopštenju izborne liste “ Za budućnost Budve - Marko Carević”.

Marko Bato Carević - Za budućnost Budve: OKG DPS pendrek i pajser koalicije je putujući cirkus | Radio Televizija Budva

"U Sveti Stefan i Pržno su došli u prepoznatljivom maniru – skupocjeni automobil, najnovija firmirana odijela i privatno obezbjeđenje koje plaćaju svi Budvani. Misle, valjda, da će nekoga impresionirati ili mu zamazati oči, kao da mještani ne vide pogubne rezultate njihovog upravljanja. Umjesto šepurenja neka objasne Paštrovićima i Budvanima ko je uništio turističku sezonu i ko je kriv što nema gostiju. Predstavnici DPS-a ne samo da ne brinu o tome kada će isplatiti plate u Opštini, nego ih ne zanima ni to što u većinu kuća u Paštrovićima za cijelo ljeto nije ušao nijedan gost, čemu su najviše doprnijele neracionalne i nestručne odluke NKT-a koje je pod njihovom kontrolom, kao i razbojnički upad OKG DPS u opštinu koji je poslao ružnu sliku o našem gradu u region i svijet", dodaje se u saopštenju koalicije.

DPS šetnja Svetim Stefanom i Pržnom, kako navode, izgleda kao povratak ubice na mjesto zločina.

"Lista njihovih aktivnosti u tom kraju je poprilično duga: urbanistički uništena dva najljepša mjesta na budvanskoj i crnogorskoj; prodata sportska igrališta u Pržnu; prodat i uništen Mjesni centar sa ambulantom i zubarskom ordinacijom; uništena lijeva plaža na Svetom Stefanu; ograničen ili zabranjen pristup
plažama, posebno Kraljičinoj pored koje se ne može proći čak i u zimskim mjesecima kada su hoteli zatvoreni, što možda najbolje govori o DPS vlasti i nepoštovanju i nepostojanju osjećaja za običnog građanina. Predrag Jelušić, direktor JP Morsko dobro koje je odgovorno za plaže o ovim nezakonitim činjenjima nije ni riječ rekao prilikom posjete Pržnu, ali ni u promotivnom videu DPS-a u kome se sve želi predstaviti kao divno i bajno", ističe se u saopštenju.Kako objašnjavaju, kruna bahatosti DPS vlasti je izgradnja nelegalnog „condo“ hotela sa stanovima za prodaju, višespratnice koja će svojim gabaritima narušiti izgled miločerskog parka i Pržna.

"Rezultat nakaradnog upravljanja DPS-a je i to što je izgrađen veliki broj novih zgrada sa stanovima za prodaju, umjesto hotela i vila za turizam, nema novih ulica, uređenih pješačkih staza, trotoara, parkinga, zelenih površina, sportskih igrališta, teretana na otvorenom, igrališta za djecu, a kompletna saobraćajna, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura je na ivici pucanja", navodi se u saopštenju.


Sve te probleme, kako dodaju, ostavili su građanima i legalnoj vlasti koja je izabrana od 2016. godine i svi su jedan po jedan, bili rješavani – izgrađeni su putevi, ulice, nova infrastruktura, obnovljeni objekti u javnom vlasništvu.


Prema njihovim riječima, sada je u toku sprovođenje završne faze najvećeg kriminalnog plana koji se godinama priprema – prodaja hotela Sveti Stefan i Miločer sa parkom i prelazak ovog nacionalnog kulturnog i prirodnog resursa iz državnog vlasništva u privatno.


"Prošle godine Vlada Crne Gore je izdvojila Sveti Stefan i Miločer kao posebno preduzeće iz HG Budvanska rivijera i počela sa prodajom akcija tog preduzeća u državnom vlasništvu na berzi. Nije teško pogoditi ko su kupci – tajkuni i preduzeća povezani sa predsjednikom Crne Gore i njemu bliskim ljudima", istakli su.

"Sve ovo se dešava pod dirigentskom palicom vrha DPS-a iz Podgorice, dok lokalni DPS poslušnici, bez imalo stida i osjećaja za javno dobro, prihvataju uloge izvođača radova. Pristaju na predaju jedinstvenog kulturnog i prirodnog blaga Paštrovića i Crne Gore koje su njihovi đedovi i preci gradili vjekovima u privatne ruke sumnjivih biznismena i partijskih šefova iz Podgorice", objašnjavaju iz ove koalicije.


"Pitamo Nikolu Divanovića i njegove saradnike koji su se oglasili u promotivnom videu DPS-a, zašto pripadaju politici koja se zalaže za to da se Sveti Stefan, kulturno dobro od nacionalnog značaja, prodaje. Kako sam kaže, to je njegov rodni kraj, u kome je napravio prve korake i naučio da pliva, pa bi bilo pristojno da ga štiti i unaprjeđuje umjesto što ga bespogovorno predaje u ruke tajkuna zajedno sa beksrajno poltronizovanim saradnicima iz Svetog Stefana i Pržna", dodaje se u saopštenju.


Takođe navode da budvanska javnost treba da zna da lokalni DPS-a sa Nikolom Divanovićem na čelu predstavlja i podržava politiku koja zatvara Kraljičinu plažu i njegovim rođacima i mještanima ne daje da prolaze i slobodno uživaju javno dobro, što zvuči nevjerovatno u bilo kojoj pravnoj državi u 21. vijeku.

"Nikola Divanović je svoj promotivni video snimio na prevlaci koja vodi do ulaza u grad-hotel Sveti Stefan na koju je inače mještanima zabranjeno da kroče nogom budući da se na njenom početku nalazi stražarska kućica i obezbjeđenje, što u promotivnom spotu, naravno, nije prikazano. Očigledno i on pripada maloj grupi povlašćenih mještana imaju propusnice za plaže i naravno podržavaju DPS, iako već deset godina nije ni dolazio u svoj rodni kraj, kojeg se sjetio samo kada mu treba da pokuša da dobije neki glas podrške. Na ovom DPS filmu snimljenom po principu „potemkinovih sela“ nisu prikazani ni tridesetogodišnji katastofalni rezultati DPS vlasti u Pržnu koje je urbanistički, infrastrukturno, turistički i po sadržajima za život spalo na najniže grane, iako se izgleda pojedini članovi DPS-a time ponose i nemaju problem da u istom videu to javno i saopšte", ističu u saopštenju.

Tvrede da Nikola Divanović pokušava da obmane svoje Paštroviće govoreći da pripada tradiciji Budve i svojih Paštrovića.

"Istina je da je on i sa tradiciojom i sa vjerom i običajima Paštrovića odavno raskrstio. Nije tako davno bilo kada je glasao za Zakon o slobodi vjeroispovijesti i za predavanje crkava raspopu Dedeiću. To je uradio iako odlično zna kakva je paštrovska tradicija i da crkve i drevni manastiri u Paštrovićima nikada nisu bili u vlasništvu države, posebno manastir Praskvica za koji je porodično i lično vezan i koji je često ranije posjećivao, a sad želi da ga otme od Mitropolije zajedno sa njegovim partijskim drugovima", dodali su iz ove koalicije.

Objašnjavaju da o svemu ovome i drugim problemima nisu čuli ni riječ od predstavnika DPS-a tokom posjete Paštrovićima.

"Što misle o njemu, njegovim saradnicima iz Pržna i Svetog Stefana i njihovim postupcima najbolje će im pokazati njihovi mještani na izborima 30. avgusta, što su već imali priliku da čuju i tokom šetnje", dodaje se u saopštenju.

"Građani će, da bi zaustavili planove OKG koalicije, na predstojećim izborima dati povjerenje ljudima koji su u prethodne tri i po godine pokazali da hoće i da znaju da rade u interesu svih građana, a to su ljudi sa izborne liste broj 6 – Marko Bato Carević – za budućnost Budve!", zaključuje se u saopštenju.