02-05-2023

Marko Negić osvojio drugu nagradu u disciplini truba na 48. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore na Cetinju

Marko Negić, učenik petog razreda ŠOMO Budva, osvojio je drugu nagrada u disciplini truba I kategorija, na 48. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore na Cetinju.


Foto: ŠOMO Budva

Korepetitor, u klasi Stefan Steševića, bila je Iva Ivanović.

Za ovu disciplinu članovi žirija su bili: Vladica Vasić, Meša Kerović, Stefan Bjeletić, Dijana Sindik.

Takmičenje je od 28. do 29. aprila održano u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović”, koja je bila i domaćin takmičenja učenika osnovnih muzičkih škola i studenata Muzičke akademije, a njen partner je Aktiv direktora muzičkih škola Crne Gore.

Oko 200 učenika se nadmetalo u 14 takmičarskih disciplina: klavir, harfa, flauta, klarinet, saksofon, oboa, horna, truba, trombon, solo pjevanje, kamerni ansambli, orkestar, balet i udaraljke.

Festival se nastavlja 3. i 4. maja, kada će se u prostorijama Umjetničke škole za muziku i balet «Vasa Pavić» u Podgorici održati takmičenje učenika srednjih škola.

Muzički festival mladih Crne Gore orgazuje se u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, Turističkom organizacijom grada, Muzičkom akademijom i NVO Fuid Drum. Prijatelji Festivala su Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ i Narodni muzej Crne Gore. Medijski partner je RTV Cetinje.