15-08-2020

Marković: DPS nikog ne pita kojem se Bogu moli

Nosilac liste „Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović“ Duško Marković u sklopu kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore učestvovao je na tribini u Kolašinu. Marković je kazao da se jasno vidi da pobjeda na izborima 30. avgusta neće biti izazov, već samo još jedan korak ka daljem razvoju, prosperitetu i sigurnoj budućnosti Crne Gore.

Marković: DPS nikog ne pita kojem se Bogu moli | Radio Televizija Budva

"Kolašin je primjer na sjeveru i u Crnoj Gori kako se vizija razvoja i politički program DPS pretvaraju u stvarnost, u nova radna mjesta, u dalje razvojne prilike", kazao je Marković.

Marković je potom dodao da državne investicije u zimski turizam koje se ovdje realizuju nemaju primjera u okruženju te da je program razvoja i investicija za naredni mandat još izdašniji:

"U sljedećem četvorogodištu naša Vlada dovršiće sve kapitalne investicije i otvoriti ne samo nova radna mjesta, nego uz autoput i magistralu kroz Bjelasicu - otvoriti Kolašin prema jugu i dalje prema sjeveru.”

Govoreći o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica Marković je istakao da Demokratska partija socijalista nikada nije pitala bilo koga kojem se Bogu moli niti u koju Crkvu ide.

Dodao je da smo nažalost svjedoci da se vjera iz crkava i manastira izmjestila na ulice i automobile.

"Samim tim, to nije put ka vjeri, nego put u političku kampanju za rušenje današnje Crne Gore", istakao je on.

Marković je potom kazao da je primjetio da je opozicija počela slati poruke iz Kolašina i to iz slavnih, herojskih i velikih Rovaca zaboravljajući da su Rovca od iskona crnogorski kraj u kojima su pukle prve puške za čast, dostojanstvo i slobodu Crne Gore te da je riječ o kraju iz kojeg potiču i posljednji
crnogorski komiti koji su trajali sve do 1929. godine.

Na kraju, Marković je konstatovao da je Kolašin jednako crnogorski i jednako antifašistički kakva je i naša Crna Gora te da su u Kolašinu konstituisani prvi organi slobodne i pobjedničke Crne Gore.

"Takav je Kolašin, i u Kolašinu a i svuda u Crnoj Gori neće i ne može biti nikako drukčije! Odlučno za Crnu Goru! Da je vječna!", zaključio je Marković.