11-05-2021

Marković: Moramo se pogledati u oči i riješiti probleme koje imamo

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Budva, Marko Marković nakon današnjih političkih trvenja unutar vladajuće koalicije izrazio je nezadovoljstvo saradnjom unutar vlasti u našoj opštini, kao i saradnjom sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem. Istakao je da su izignorisani kao odbornici koji su dali podršku predsjedniku da formira upravu u Budvi.


Foto: Arhiva

"Dali smo šansu jedan duži period da se problemi riješe, ali nismo zadovoljni načinom na koji se rješevaju odnosno uopšte nepokušavanjem rješavanja istih", naglasio je Marković koji je napomenuo da od odnosa unutar vlasti zavisi efikasno upravljanje gradom u, kako je rekao, turbulentnim vremenima prouzrokovanim epidemijom i time što se bliži turistička sezona.

Podsjetio je na neke od osam zahtjeva koje su odbornici Demokrata, SNP, PZP i Prave danas istakli u vezi nastavka rada sjednice lokalnog parlamenta i funkcionisanja koalicije.

"To su neodržavanje Skupštine lokalne Turističke orgnaizacije već tri godine. Mandat Izvršnom odboru je istekao i smatramo da je to nedopustivo u ovom i svakom drugom trenutku. Zatim, nesazivanje koalicionih sastanaka, neodržavanje kolegijuma u vršenju lokalne uprave. Nekada sam i sam u njima učestvovao i znam kakav je značaj kad se otvori dijalog sa svima koji vode najznačajnije sekretarijate i lokalne službe. Imamo i veliki problem sa javnim nastupima predsjednika Carevića u posljednje vrijeme. Ne slažemo se sa velikim brojem njegovih izjava", rekao je Marković.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata smatra da je došao trenutak da se odnosi u koaliciji urede bolje, ali da su, nažalost, natjerani da reaguju na ovakav način.

"Od momenta izbora predsjednika Carevića potpuno je marginalizovan naš politički uticaj u ovoj koaliciji. Ja sam u izlaganju u Skupštini rekao da mi je drago što predstavnici DPS-a nisu tu, jer ovo jeste stvar koju treba mi interno da riješimo. Međutim, bilo smo primorani da reagujemo inicijativom u skladu sa članom 64. Poslovnika o radu Skupštine opštine Budva", naveo je Marković.

Kako je kazao, podjela funkcija nije kamen spoticanja za politički subjekt kojem pripada, već potpuno ignorisanje koalicionih partnera i ljudi koji su, dodao je Marković, zajedno izvojevali izbornu pobjedu i došli u poziciju da formiraju vlast.

"Moramo se pogledati u oči i riješiti probleme koje imamo. Tako se funkcioniše u porodici i u društvu i svuda. Ne vidim zašto na političkom nivou mi ne bismo to uradili", istakao je on.


M.S.