04-11-2020

Marković: Očekivanja su visoka, glavni konkurent Budućnost

Novu odbojkašku sezonu ekipa Budve započela je u izmjenjenijem sastavu u odnosu na prethodnu. Kako za naš portal kaže trener Miloš Marković, trenutni roster čine uglavnom mladi igrači. Očekivanja su, ističe on, visoka, a kao glavnog konkurenta vidi podgoričku Budućnost.


Marković, Foto: Facebook/OK Budva

"Za takmičarsku 2020/21 godinu formiran je prilično mlad tim, koji čine uglavnom domaći igrači. Iz prethodnog saziva sa nama je sedam prvotimaca kojima su se pridružili iskusni Aleksandar Milivojević i mladi reprezentativci Zvicer, Pavićević i Jelić", naglasio je šef stručnog štaba Marković koji je ljetos na poziciji trenera zamijenio Vladimira Vasovića.

Kada su novajlije u pitanju, Zvicer je već u jednom navratu uspješno nastupao za Budvu pretprošle sezone, a sada se vratio iz OK Mladi Radnik iz Požarevca. Novi član je i srpski internacionalac, dizač Aldin Oković, nekadašnji član velikog rivala ekipe Budućnosti. On je stigao iz MOK Jedinstvo Brčko.

Budvani su takmičenje u Prvoj ligi započeli minulog vikenda, ubjedljivom pobjedom od 3:0 na gostovanju Jedinstvu u Bijelom Polju. Njihov današnji protivnik, od 18 časova na domaćem terenu, je barski Galeb

U kojoj mjeri je bilo zahtjevno pripremiti se za ovaj takmičaski ciklus, s obzirom na otežano funkcionisanje sporta u uslovima epidemije koronavirusa?

- Poprilično. Još od samog početka formiranja ekipe pred upravom i stručnim štabom nizali su se izazovi uzrokovani pandemijom Cov-19. Pod tim, između ostalog, mislim na dolaske i smještaj igrača, planiranje i organizaciju samih priprema. Šestomjesečna pauza je prethodila početku sezone, pa smo znatno "sitnijim" koracima započeli novi trenažni proces. U svakom slučaju, rekao bih da je bilo nešto zahtjevnije nego obično ali i da mogu biti zadovoljan učinjenim.

Imali ste nedavno problema sa pozitivnim igračima u Vašoj ekipi. Kakva je sada situacija i da li su svi prvotimci na raspolaganju?

- Upravo tako. Na sreću, prošli su sa blažim simptomima. Nakon perioda samoizolacije i dobijenih negativnih rezultata, ponovo smo svi na okupu.

Kakva su očekivanja i ambicije kluba kada je ova sezona u pitanju? Branite trofeje u prvenstvu i Kupu. Ko su Vaši glavni konkurenti?

- Kada u Budvi govorimo o odbojci, očekivanja su uvijek visoka. Ekipa je formirana sa jasnim ciljem potpune afirmacije mladih igrača i njihove konkurentnosti u borbi za visok plasman. Na osnovu do sada viđenog, kao glavnog rivala u borbi za odbranu trofeja izdvojio bih ekipu Budućnosti iz Podgorice.

Danas igrate sa barskim Galebom. U pitanju je novi prvoligaš. Kakav rezultat priželjkujete?

- Riječ je o mladoj i perspektivnoj ekipi, koju sa klupe uspješno predvodi profesor Vlado Jovanović. Sastav ekipe čine dječaci koji su osvajači državnih takmičenja u mlađim kategorijama. Uzimajući u obzir njihovu mladost i činjenicu da imamo nešto iskusniji sastav, nadam se pozitivnom ishodu.

Ove godine liga je sačinjena od sedam klubova što je pomak u odnosu na prethodni period. Šta to znači za crnogorsku odbojku?

- Postavili ste odlično pitanje, čija je pozadina jako kompleksna tema. Ukratko, problem popularizacije muške odbojke je izazov sa kojim se bore ne samo ekipe u Crnoj Gori, već i u državama regiona. Raduje sama činjenica da je liga brojnija za dvije mlade ekipe i uliva optimizam da ćemo u narednom periodu na našim prostorima ponovo pratiti znatno kvalitetniju odbojku.

Ono što sa ponosom mogu istaći je da se u OK Budva jako kvalitetno i predano radi sa mlađim kategorijama. Iskreno se nadam da će u perspektivi Budva iznjedriti nekog novog Vujevića i Nikića.


M.S.