21-07-2016

Marović pred sudom 1. avgusta

Viši sud u Podgorici zakazao je ročište bivšem funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću za 1. avgust sa početkom u 11 časova. Riječ je o jednom od dva sporazuma koja je Marović potpisao za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kojima je priznao da je bio glavni vinovnik malverzacija u nekoliko budvanskih afera

Marović pred sudom 1. avgusta | Radio Televizija Budva

Drugi pretres zakazan je za 8. septembar pred sudijom Višeg suda u Podgorici Dragojem Jovićem.

Po jednom Sporazumu, on se obavezao da će izdržati 30 mjeseci u zatvoru i uplatiti 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Drugim sporazumom je pristao na dodatnu zatvorsku kaznu od 20 mjeseci da državu obešteti sa milion i 100.000 eura i uplati još 50.000 eura u dobrotvorne svrhe.

Dva sporazuma odnose se na ukupno osam budvanskih afera odnosno namještanj a poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve „Properti investment" „Kopiraj t", „Prijevor" i „Jaz i TQ Plaža.

Osim nagodbi Svetozara Marovića, Višem sudu u Podgorici do sada je dostavljeno 14 sporazuma o priznanju krivica iz budvanskih afera.

Viši sud je do sada potvrdio pet nagodbi po kojima su učesnici u budvanskim aferama kažnjeni sa ukupno 31 mjesec zatvora i moraće da vrate blizu 20 miliona eura.