12-12-2017

Marović zarađivao od odbojke, traži se saslušanje gostiju sa svadbe

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno ročište na kome se raspravlja o oduzimanju imovine Miloša i Svetozara Marovića, Miloševe supruge Tamare Popović i njenog brata Ivana Popovića. Marovići se navodno i dalje nalaze na liječenju, a Ivan Popović je danas vijeću sudije Borisa Savića kazao da je njegova imovina legalna, te da je sve stekao prije bračne zajednice njegove sestre sa Marovićem.

Marović zarađivao od odbojke, traži se saslušanje gostiju sa svadbe | Radio Televizija Budva

"Prvo sam od očeve i majkine ušteđevine kupio stan od Ivančević Danice, da bih 2010. taj stan prodao za 120 hiljada i kupio stan u Budvi, čije se oduzimanje traži. Taj stan sam platio 122.250 eura i kupio sam ga 2013. godine, ali sam u njega ušao 2011. godine, kada su bili grubi radovi u toku", pojasnio je Popović.
On je rekao i da je vlasnik agencije za nekretnine "Tip company", kao i auto-perionice pod istim imenom, od čega je prihodovao novac.
"Nijedan moj posao nema veze sa porodicom Marović", kazao je Popović.

Branilac njegove sestre Tamare Nikola Karadžić je ocijenio da je predmetni zahtijev tužilaštva nepotpun i neprecizan,napominjući da nije dostavljen dokaz da je imovina stečena kriminalnim putem.
Kako je odbrana napomenula, mlađi Marović se bavio odbojkom i od toga zarađivao, a potom je bio i u upravo kluba "Budvanska rivijera". Upravo zbog toga, advokat Dimitrije Dapčević je zatražio saslušanje bivšeg direkora uprave kluba Iva Armenka, kao i Dragana Sekulovića.
Marovići zaradili na svadbi: Koliko novca su dale zvanice?

Osim toga, odbrana navodi da su Marovići dio novca prihodovali i od svadbe Miloša i Tamare 2009. godine, pa je Dapčević predložio i da se saslušaju gosti sa svadbe kako bi se utvrdila konačna cifra.

Miloš Marović je, prema riječima njegovih branilaca, novac pozajmljivao i od tetke Nade Marović, čije je saslušanje takođe predloženo. S obzirom na rodbinske odnose, oni nisu sklapali ugovor, pa je Miloš od tetke novac uzimao "na riječ", tvrde branioci.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević je zatražila ranije da se Milošu Maroviću trajno oduzme zemljište u Prijevoru i stan od 193 kvadrata, dok je od njegove supruge zatraženo oduzimanje stana u Tivtu. SDT smatra da trajno treba oduzeti i stan, poslovni prostor i garažu od Tamarinog brata Ivana Popovića.
Naredni pretres zakazan je za 23. januar u 12 sati.

Izvor: FOS media