14-12-2018

Marovića ne hapse zbog političkih razloga

Vlast u Srbiji nije spremna da uhapsi bivšeg potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marović, zbog političkih razloga, pišu Vijesti.

Marovića ne hapse zbog političkih razloga | Radio Televizija Budva

Izvor tog lista, tvrdi da su pojedine diplomate Evropske unije (EU) u Beogradu obaviještene da tamošnja vlast, kojom vedri i oblači predsjednik Aleksandar Vučić, nije spremna da uhapsi bivšeg predsjednika nekadašnje državne zajednice Srbija i Crne Gore, iako im je poznata njihova beogradska adresa.

Na sastanku sa predstavnicima Vlade Ane Brnabić, diplomate iz zemalja članica EU navodno su se interesovale zašto policija u Beogradu ne hapsi Marovića, iako znaju gdje živi, gdje šeta i koju crkvu obilazi zbog "patnje koju preživljava".

Jedan od učesnika tog razgovora ispričao je Vijestima da je visoki zvaničnik srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) odgovorio u pola glasa da je to "politička stvar".

Iz MUPA- Srbije nijesu odgovorile na pitanje Vijesti da li znaju gdje se nalazi Marović za kojim je raspisana međunarodna potjernica i zašto nije uhapšen.

Vijestima je nezvanično rečeno da Marović boravi u stanu na Vračaru, u Njegoševoj ulici.