10-06-2021

Maslovar: Uskoro jednokratna pomoć poljoprivrednicima

Sekretarijat za privredu Opštine Budva realizuje aktivnosti u skladu sa planom. Završen je Konkurs za žensko preduzetništvo, do danas je izdato 35 rješenja za plaže i plažne barove, a u planu je i dodjela jednokratne finansijske pomoći poljoprivrednim gazdinstvima u cilju prevazilaženja krize izazvane pandemijom koronavirusa.


Foto: Privatna arhiva

Kako je za "Polis" kazala sekretarka Slavica Maslovar, nakon što je Konkurs za žensko preduzetništvo zaključen, sada slijedi zasjedanje Komisije u više faza.

"Nakon ove prve faze imamo period dopune od sedam dana. Preduzetnice koje nisu ispunile formalne uslove imaju mogućnost da isprave nedostatke i u toku naredne nedjelje Komisija će krenuti sa aktivnostima koje se tiču samog vrednovanja biznis ideja", istakla je ona.

Aktivnosti Sekretarijata povećane su i na polju izdavanja rješenja za rad plaža i plažnih barova.

"Ono što tek očekujemo jesu gužve, a ja bih iskoristila priliku da apelujem na sve zakupce da pripreme svoja kupališta kako bi mogli brže da sprovodimo proces provjere ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova, a sve u skladu sa pravilnicima i tehničkom dokumentacijom", navela je Maslovar.

Do danas je izdato 35 rješenja za rad plaža i plažnih barova, a bilježi se povećan broj rješenja za izdavanje privatnog smještaja

"Mi smo u prošloj godini izdali ukupno 305 rješenja na nivou cijele godine. Ove godine imali smo već 300 podnijetih zahtjeva. Ono što tek očekujemo jeste povećan obim samog izdavanja. Tako da, naši izdavaoci priv smještaja mogu da se jave na šalterima 13 i 14 Građanskog biroa ili kancelariji broj 63 u Opštini Budva za sve informacije koje su im potrebne da sprovedu ovaj postupak", kazala je sekretarka za privredu.

Novina je da je plaćanje lokalne komunalne takse za taksiste odloženo za 15. avgust ove godine, a u planu je i jednokratna pomoć poljoprivrednim gazdinstvima sa ciljem prevazilaženja gubitaka izazvanih pandemijom.

"Suština je da će Opština pomoći u nabavci sredstava za rad, a sama udruženja upravljaće sredstvima koja će vršiti dalju raspodjelu prema svojim članovima", zaključila je Maslovar.



M.S.