25-01-2022

MCP: Mitropolija nije dala podršku manjinskoj vladi

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske oglasili su se povodom glasina da Srpska pravoslavna crkva daje podršku manjinskoj vladi Crne Gore i istakli da Mitropolija nije dala rečenu podršku, niti želi da, ni sada, ni ubuduće, učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.


Foto: MCP

"Za Mitropoliju je dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere.
Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg", saopšteno je iz Mitropolije.