18-09-2023

Medigović: U Petrovcu ovog ljeta eskalirao problem ulične prodaje

Veliki broj gostiju i niz problema, poput sobraćajnih gužvi i izlivanja kanalizacije, obilježili su tok turističke sezone u Petrovcu, kazao je predsjednik Savjeta MZ Petrovac Savo Medigović. Nedostatak parking prostora, ali i ulična prodaja, problemi su koje bi trebalo što prije otkloniti, smatra Medigović.


Foto: Portal RTV Budva

Veliki broj gostiju na malom prostoru uzrokuje brojne probleme u svim turističkim mjestima. Slično je i u Petrovcu u kojem su ovog ljeta zabilježene velike gužve.

"Ova turističa sezona je po mom mišljenju bila uspješna što se tiče broja gostiju i posjete Petrovcu, međutim taj veliki broj turista izazove mnoge probleme. Imali smo čak i ponekad izlivanje kanalizacije na određenim lokacijama, imali smo jako velike gužve u saobraćaju, na parkinzima i imali smo problema sa uličnom prodajom koji je sve veći poslednjih godina, a ove godine je baš eskalirao, praktično niste mogli proći šetalištem a da vam neko nešto ne nudi ili da vas ne vuče za rukav", istakao je Medigović u izjavi za Polis.


Medigović / Printscreen

Izgradnja višespratne garaže bila bi najbolje rješenje za problem sa nedostatkom parkinga.

"Isti je broj parkinga uvijek u Petrovcu i ljudi se snalaze, pa idu u neke zone koje su malo dalje od centra. Parkinzi se svi popune naravno i moramo pod hitno rješavati ovaj problem. Smatram da je najbolje rješenje jedna višespratna podzemna garaža na prostoru nekadašnje stare škole u centru Petrovca", smatra on.

Službe Komunalnog preduzeća, kako kaže Medigović, svakodnevno su više puta praznile kontejnere. Svakodnevno su se prale i ulice ali će čistoća mjesta biti na višem nivou nakon ugradnje podzemnih kontejenera.

"Dok ne ugradimo 24 kontejnera koja smo inače dobili pred sezonu za Petrovac neće biti mnogo bolje stanje. Još kad uklonimo smeće kod prodavnice Voli u samom centru sve će to izgledati potpuno drugačije i čistije", kazao je.

Plaže su tokom ljetnjih mjeseci bile preplavljene mobilijarom što je izazvalo revolt dijela građana.

"Intenzivno su tokom juna i jula donosili velike količine ležaljki i ja lično smatram da su petrovačka i ostale plaže bile sigurno 85 odsto pokrivene mobilijarom, što je nedopustivo", zaključio je.

Medigović očekuje da će se veći dio navedenih problema riješiti do početka naredne turističke sezone.

J.M.