28-07-2022

MERT: Iznijeli smo jasne razloge zbog kojih Vlada ne može finansijski podržati Sea Dance

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja reagovali su na današnje saopštenje poslanika i potpredsjednika Demokrata Dragana Krapovića, u vezi održavanja festivala Sea Dance, u kojem je Krapović apelovao na Vladu i Opštinu Budva da se ponašaju odgovorno istakavši da je festival postao brend po kojem je Crna Gora preopoznatljiva, te da se iz tog razloga ne smije otkazati.


Foto: MERT

"Umjesto odgovora podsjećamo gospodina Krapovića na njegovo reagovanje iz 2018. godine kada je, kao predsjednik opštine Budva, naveo da je ”cijela priča od samog početka problematična” uz jasnu poruku da “skida kapu EXIT brendu, ali da je Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i Sea Dance-a”. Stoga je najbolji odgovor poslaniku Draganu Krapoviću na današnje reagovanje dao bivši predsjednik opštine Budva Dragan Krapović", navodi se ureagovanju.

Oni su kazali da je Ministarstvo jasno iznijelo razloge i zakonska ograničenja zbog kojih, i pored dobre volje premijera Dritana Abazovića i resornog ministra Gorana Đurovića, Vlada ne može finansijski podržati festival ove godine.

"Na to je jasno ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći tumačenjem da je shodno Zakonu o kontroli državne pomoći, EXIT kao organizator Sea Dance-a lani dobio maksimalnih 200 hiljada eura podrške, predviđenih u okviru tri godine zbog čega bi davanje nove pomoći bilo u domenu krivične odgovornosti", naveli su iz MERT-a."

Oni su organizatorima Sea Dance festivala uputili sljedeći apel:

"Apelujemo da, imajući u vidu 4.3 miliona eura koje je Vlada Crne Gore izdvojila za taj festival od 2014., ali i prihode od ulaznica, sponzorstva i naplatu pratećih sadržaja, koji ga čine ozbiljnim komercijalnim projektom, pokažu odgovoran i profesionalan odnos i održe festival kako je i najavljeno", zaključuje se u saopštenju.