17-03-2022

Micev: Od sjutra zahlađenje, nagli rast temperature krajem sljedeće sedmice

Na sunčane i toplije proljećne dane moraćemo još malo da pričekamo. Stići će kada i kalendarski počne ovo godišnje doba. Kako za Portal Analitika, najavljuje meteorolog Branko Micev, do sredine sljedeće sedmice očekuje nas zahlađenje, a nakon toga nagli rast temperature.


Foto: Portal Analitika

„U petak, za dane vikenda i ponedjeljak, u centralnim i južnim oblastima biće pretežno sunčano i vjetrovito. Duvaće jak, povremeno na udare i vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Biće prohladno. Temepratura vazduha na nivou oko 12-14 stepeni”, kazao je Micev.

I na sjeveru zemlje narednih dana biće veoma hladno sa jakim mrazom.

„U jutarnjim satima biće veoma hladno, sa jakim mrazom. Najviše dnevna temperatura na sjeveru kretaće se od nula do sedam stepeni”, istakao je Micev.

U utorak se, dodaje, očekuje prolazno naoblačenje, dok je uglavnom na sjeveru moguća pojava vrlo slabog snijega.

“Na jugu nas u utorak očekuje nešto više oblačnosti, ali bez padavina”, navodi Micev.

Nakon dosta hladnog marta, sa prvim danima proljeća, sudeći po prognozi, stiže i toplije vrijeme.

“Od srijede nadalje, očekuje se priliv topolog vazduha i nagli porast temeprature. U najtoplijim oblastima temepratura će dostizati i prelaziti 20 stepeni. Na sjeveru Crne Gore očekuje se razvedravanje, na jugu će biti umjereno oblačno, a u popodnevnim satima sunčano. Nagli porast temeprature vazduha očekuje se od 24. marta”, zaključio je Micev.


(Portal Analitika)