09-02-2023

Miholjski zbor organizuje humanitarnu akciju za stradalni narod u Siriji

NVO Miholjski zbor organizuje humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za stradalni narod u Siriji, pa poziva sve ljude dobro volje da uplate sredstva najkasnije do 17. februara kada će novac biti uručen ambasadi Sirije u Beogradu.

Miholjski zbor organizuje humanitarnu akciju za stradalni narod u Siriji | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

"Miholjski zbor je jedina organizacija koja će i zvanično prikupljati sredstva za pomoć postradalima od katastrofalnog zemljotresa u Siriji. Nakon što smo se konsultovali sa ocem Lukom Sirijskim i stupili u kontakt sa ambasadom Sirije u Beogradu, dobili smo odgovor da jedino novčana sredstva možemo prikupiti, jer za ostalu materijalnu pomoć ne postoji opcija da se prenese uslijed činjenice da je ta zemlja pod sankcijama Zapadnih zemalja na čelu sa Amerikom i Velikom Britanijom.

Stoga smo odlučili sve vas da pozovemo da nam se priključite u ovoj akciji za pomoć stradalnom sirijskom narodu, jer patnja ne poznaje ni vjeru ni naciju ni politiku.

Osjećamo hrišćansku i svetosavsku obavezu da pomognemo onako kako jedino i umijemo, prikupljanjem sredstava preko našeg žiro računa i kutija koje ćemo postaviti na javnim mjestima i vidljivim lokacijama gđe možete ostaviti makar 1 euro koji gladnom djetetu može pomoći da preživi ovaj strašni period.

Miholjski zbor će prikupljati sredstva do petka 17.02 kada ćemo prikupljena sredstva uzeti i odnijeti u ambasadu Sirije u Beogradu, nakon čega ćemo dobiti priznanicu o uplaćenoj donaciji", objavljeno je u pozivu Miholjskog zbora.

Sredstva možete uplatiti na sljedeće žiro račune:

530-53463-62 Nlb banka
Primalac: Nvo Miholjski zbor
Svrha uplate: Pomoć ugroženom stanovništvu Sirije