11-07-2023

Mikijelj: Plaže spremne još u maju, rigorozne kazne za naplaćivanje mobilijara poslije 17h

Direktor JP "Morsko dobro", Mladen Mikijelj, kazao je da su plaže na crnogorskom primorju bile spremne i uređene još u maju ove godine. On je napomenuo i to da će svaki zakupac koji bude naplaćivao plažni mobilijar poslije 17h snositi posljedice.


Foto: PrintScreen/Portal RTV Budva

Preko 80 odsto kupališta ove godine bilo je spremno i uređeno, još tokom maja, kazao je Mikijelj, za dnevno informativnu emsiiju Polis.

"To se gotovo nikada nije desilo u Crnoj Gori i moram priznati da su kapaciteti kupališta tokom maja mjeseca bili značajno veći od broja turista koji su u tom periodu boravili u Crnoj Gori, što govori o tome da smo na jedan kvalitetan način bili spremni za predsezonu", kazao je on.

Saradanja sa zakupcima kupališta je ove godine na zavidnom nivou.

"Saradnja ako se dogovorene obaveze ispunjavaju može biti dobra, naravno za one koji ne ispunjavaju iste, saradnja sa njihove strane nije na kvalitetna, ali nama je cilj da budu zadovoljni građani i turisti, a svakako su ove godine plaže spremne, pa mi se čini da smo dali bitan doprinos da sezona u Crnoj Gori ne traje 40 dana nego da krenemo, ka onom cilju da sezona traje minimum šest mjeseci, a zašto da ne i sa ciljem da sezona ne samo u Budvi nego duž cijele obale bude tokom cijele godine", istakao je.

Plažni mobilijar nakon 17h besplatan

"Bićemo jako rigorozni prema zakupcima koji ne budu poštovali to pravilo, tu nema kompromisa sa zakupcima, svi koji budu naplaćivali mobilijar nakon 17h biće adekvatno sankcionisani. Prvo opomenom pred raskid ugovora, a ukoliko se desi ponovni prekrašaj po istom pitanju pristupiće se raskidu ugovora sa svakim zakupcem koji ne bude poštovao to pravilo", zaključio je Mikijelj.

D.P.