02-09-2020

Milačić: Kao što smo branili svaku crkvu i manastir, naša je obaveza da sačuvamo svaku džamiju, medresu i vakuf

"Nismo ni sumnjali da će oni kojima ostanak na uzurpiranim funkcijama znači sve u životu, biti u stanju da vlast predaju dostojanstveno. Kakvi su bili čitav život, takvi su i danas - u stanju da unište sve čega se dohvate zarad sopstvene koristi", poručio je Marko Milačić, predstavnik koalcije "Za budućnost Crne Gore".

Milačić: Kao što smo branili svaku crkvu i manastir, naša je obaveza da sačuvamo svaku džamiju, medresu i vakuf | Radio Televizija Budva

Kako je Milačić istakao, ono što se dešava u Pljevljima, ali i drugim gradovima Crne Gore, samo je nastavak onoga što je započeto u Beranama crtanjem grafita sa idiotskim porukama.

"Iako svi znaju ko su počinioci, njihov se identitet ne objavljuje, jer bi svima postalo jasno ko stoji iza tog sramnog čina. A stoje isti oni, koji su sinoć, opet preko nekih jadnika
plaćenika, napali na ono što je najsvetije. Na mir, na slogu, na dobru volju među ljudima", kazao je.

On je dodao i to da niko više nije neznaven ni naivan.

"A i ruku na srce, nekada su njihove manipulacije i podmetačine bile bolje osmišljene. Dugotrajna odvojenost od realnosti, kao i paničan strah koji je zavladao među onima koji su nekada uspješno sprovodili zastrašivanja po Bukovici, danas je od njih napravio potpune klovnove. Delikventska svijest koji lomi imovinu vjerskih zajednica i ostavlja idiotske poruke na vratima džamije, prozrena je i prezrena od strane naše braće muslimana i Bošnjaka. I naravno, počinilac neznan! Policija koja ekspresno otkriva i hapsi zbog statusa na fejsbuku koji objektivno opisuju lik i djelo njihovog poglavnika, nema pojma ko, u ovakvom trenutku, nasrće na osnovne ljudske vrijednosti, na mir, suživot i vjeru.
Ali su se prevarili ljuto. Nismo mi branili naše bogomolje, da bi sada mirno gledali kako isti ti otimači nasrću na muslimanske vjerske objekte", zaključio je Milačić.