05-03-2023

Milatović: Uspjećemo da se izborimo za dostojanstvo i bogatu zemlju svih nas

Nakon uspješnog rada na ključnim reformama u oblasti ekonomije i finansija, koje su svim građanima povećale životni standard, došao je trenutak da zajednički nastavimo borbu za bolju i bogatiju Crnu Goru, za razvijeni sjever, poručio je predsjednički kandidat Jakov Milatović na tribini održanoj u Andrijevici.


Foto: Evropa sad

„Samo zajedno možemo uspjeti da se izborimo za ljudsko dostojanstvo, pomirenje, vladavinu prava i snažnu, bogatu i ujedinjenu zemlju svih nas. Rezultati koje smo ostvarili za kratko vrijeme najbolje govore o tome kakav put želimo za Crnu Goru." kazao je Milatović i dodao:

„Nije mi jasno kako oni koji su vam 30 godina obećavali šarene laže, sada imaju obraza da se pojave i da pričaju istu priču koju su decenijama prodavali, dok su pljačkali resurse svih nas.

On je poručio da je odlučio da se kandiduje za predsjednika Crne Gore potpuno svjestan odgovornosti koju ta uloga nosi.

„Državi i društvu je neophodno da izabere iskrenog i sposobnog predsjednika - koji će voditi računa o svim građanima! U proteklih trideset godina dijelili su nas po nacionalnom i političkom opredjeljenju i socijalnom stanju. Umjesto da su nam obezbijedili uslove za zajednički život i rad, mi smo bili izloženi produbljivanju razlika i podizanju tenzija. Zato i ne čudi što su na desetine hiljada naših najbližih kupili jednosmjernu kartu, napustili Crnu Goru u potrazi za boljom budućnošću. Znam da nisu Crnu Goru napustili jer ne ne vole, već zato što su morali”.

Istakao je da je krajnje vrijeme da zaustavimo odliv naših ljudi.

„Crna Gora može i mora da bude najbolja destinacija za strane investicije, koje će otvoriti nova radna mjesta, pogotovo na sjeveru, da ponovo imate fabrike u kojima ćete svi moći da radite. Posljednji je čas da se Crna Gora posveti snažnom ekonomskom oporavku i daljem jačanju životnog standarda”.

Milatović je naveo da će sva svoja znanja i kontakte iskoristiti da privuče što više investitora i u ovaj kraj.

„Već sam pokazao i dokazao da ne odustajem”- navodi se, između ostalog, u saopštenju pokreta Evropa sad.