17-07-2021

Milena Burzanović: Potrebno mi je više odigranih utakmica, očekivanja su velika

Crnogorska odbojkašica i naša sugrađanka Milena Burzanović ovog ljeta pronašla je novi inostrani angažman i od naredne sezone nastupaće za francuski Nim, njen drugi klub u toj zemlji. Ona je za naš portal govorila o predstojećim izazovima, reprezentaciji, odbojkaškim počecima u Budvi.


Foto: Instagram/nimesvolleyball

Burzanovićeva ima 20 godina, visoka je 193 cm i igra na poziciji primača servisa. U Francusku je stigla iz najuspješnije domaće ekipe Luke Bar. Prethodni takmičarski ciklus je provela u redovima Pariz Sen – Kloda gdje se okušala u najvišem rangu.

"Mogu da kažem da sam zadovoljna klubom u koji sam otišla. To je moj prvi klub u inostranstvu. Poslije dvije lijepe i uspješne godine provedene u Luki Bar mislim da je bilo pravo vrijeme oprobati se u većim i težim sportskim izazovima", istakla je mlada odbojkašica za naš portal.

Uslijedio je odlazak u Nim sa kojim će od jeseni nastupati u Drugoj ligi

"Prva liga je izuzetno jaka i mnogo mi je značilo što sam, uz iskusnije saigračice i dobrog trenera, imala veliki prostor da napredujem. Za sljedeću sezonu mi je potrebno više odigranih utakmica, što ću u novom klubu i imati, tako je i došlo do saradnje sa Nimom. Očekivanja su takođe velika. Kao i u svakom klubu, dobra igra, rad i disciplina moraju biti prisutni", kazala je naša sagovornica.

Milena je prve odbojkaške elemente naučila u nekadašnjem ŽOK Budva. Počela je da trenira sa deset godina, sa 13 je ušla u prvi tim i zadržala se pet sezona. Kasnije je pojačala Luku Bar sa kojom je osvojila po jednu titulu u ligi i Kupu.

"Imam posebnu emociju prema ŽOK Budva i vrijeme provedeno u Budvi ostalo mi je u lijepom sjećanju. Svako dijete kada krene da trenira neki sport ide radi druženja i zabave. Kako je vrijeme prolazilo, krajem osnovne škole, počela sam o odbojci da razmišljam na drugačiji način i poželjela sam da se time bavim u životu", istakla je Burzanovićeva.

Što se tiče reprezentativne karijere, ona je bila u rosteru selekcije Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope 2019. godine, kao i na posljednjem kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo. U zahtjevnoj grupi, u konkurenciji favorita Slovačke i Finske naša selekcija nije uspjela da ostvari plasman na veliko takmičenje, iako su izabranice Nikole Masoničića imale šansu u duelima sa Finskom.

"Imale smo veliku želju da se kvalifikujemo, ali mislim da su nam falile neke iskusne igračice koje nisu bile sa nama u akciji. Fokus nam je bio u Finskoj, imale smo veliku šansu u Podgorici poslije 2:1 za njih, Krenule smo na 2:2 i u petom setu odlučile su dvije lopte koje nismo iskoristile", kazala je članica Nima koja se na posljednjem okupljanju reprezentacije povrijedila.


U dresu nacionalnog tima, Foto: OSCG

"Srećom, bio je najblaži oblik povrede – istegnuće ligamenata. Sada je sve u redu, ali ostala je žal što nisam mogla sa timom da otputujem u Slovačku", rekla je Burzanovićeva.

Pripreme za novu sezonu, prvu u Nimu, počeće u avgustu. Takmičiće se ukupno 16 timova. Gro ekipe sa juga Francuske čine domaće odbojkašice, a pored Milene koja je iz Crne Gore, tu su i po jedna igračica iz Senegala i Belgije. U minuloj sezoni Nim je zauzueo sedmu poziciju. Mileni želimo puno sreće u predstojećim sportskim izazovima u Francuskoj ligi B.


M.S.