11-06-2023

Milojko Spajić novi premijer Crne Gore: Nećemo sa DPS i Urom, vlada da se formira što prije

Velika pobjeda za Pokret "Evropa sad" postao je najveća stranka u Crnoj Gori uprkos svim protiscima i zloupotrebi državnih reusrsa, poručio je nosilac izborne liste tog pokreta Milojko Spajić. Istakao je da je ovo velika pobjeda PES-a i očekuje da se vlada što prije formira. Poručio je i da će razgovarati sa svima koji dijele njihove vrijednosti.

Milojko Spajić novi premijer Crne Gore: Nećemo sa DPS i Urom, vlada da se formira što prije | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Nosilac izborne liste istakao je da je ovo velika pobjeda PES-a i očekuje da se vlada što prije formira. Poručio je i da će razgovarati sa svima koji dijele njihove vrijednosti.

Spajić je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da je samo jedan procenat posla ima veze sa izborima, a 95 odsto je ispunjavanje obećanja i isporučivanje rezultata.

"Očekujem da će oni koji budu s nama u vladi pomoći da ostvarimo 95 odsto rezultata za sve građane", istakao je on.

Dodao je da je u pitanjeu "istorijska pobjeda ne samo u Evropi, već i u Evropi".

"Nikada se nije desilo da vanparlamentarna stranka, koja postoji deset mjeseci, pobijedi one koji su uzurpirali resurse. Što se tiče mene, odgovor je jasan - programski principi su najbitniji, da vidimo ko su ti ljudi koji hiće da izgradimo državu, sprovedemo program Evropa sad 2, poreske i penzione reforme..."

Pokret "Evropa sad" najjača je politička stranka nakon ovih izbora sasvim sigurno imaćemo i najveći poslanički klub i glavni konstituent buduće vlade, kazao je funkcioner PES-a Filip Ivanović.

On se zahvalio se građanima koji su glasali i omogućili da sprovedu obećano u djelo.

Na završnoj pres konferenciji Pokreta Evropa sad, nosilac liste istoimene partije Milokjo Spajić predstavljen je kao premijer Crne Gore.