10-02-2021

Ministarka zdravlja boravila u radnoj posjeti Budvi

Zbog uvećanog broja oboljelih građana, ali i ljekara i medicinskih sestara, danas je budvanski Dom zdravlja posjetila ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović. Nakon obilaska kovid ambulanti i razgovora sa pacijentima i medicinskim osobljem, održan je i sastanak sa menadžmentom ove ustanove.


Foto: D.B.

Kako je kazao pomoćnik direktora DZ Budva, Blažo Radoman ministarka je zadovoljna organizacijom rada u trenutnim okolnostima.

"Uvjerila se u požrtvovanost ljekara i ostalog medicinskog osoblja. Stavila nam se na raspolaganje da maltene u 24 časa možemo da je zovemo, i za sve one neophodne stvari u poboljšanju funkcionisanja možemo da stupimo u kontakt sa njom. A sve u cilju pružanja adekvatne medicinske zaštite našim sugrađanima", rekao je Radoman za Radio Budvu.

S obzirom na činjenicu da je na području naše opštine aktivno preko 800 slučajeva koronavirusa, a među zaraženima je i određen broj ljekara, pomoćnik direktora ističe da će u toj ustanovi uskoro dobiti pojačanje.

"Mi smo već organizovali određeni broj ljekara sa Cetinja koji će doći na ispomoć u danima kada mi to procijenimo. U tom smislu, proširićemo broj ljekara upravo zato što je jedan broj naših ljekara kovid pozitivan. Naravno, oni će nam pomoći i u smislu da postojeći ljekari mogu i malo da se odmore jer ipak oni neprekidno rade od marta prošle godine", kazao je on.

Tokom posjete ministarke bilo je riječi i o vakcinaciji.

"Što se tiče vakcinacije mi smo i na tu temu govorili. Bićemo blagovremeno obaviješteni, a takođe i naši sugrađani. Upravo danas idemo na jedno predavanje u IJZ na tu temu", zaključio je Radoman.


M.S.