24-08-2020

Mir je naša nacija: Aktivista DPS-a napao Danila Mrvaljevića na Cetinju

"Kako se približava 30. avgust tako se intezitet straha u redovima autokratskog režima pojačava do mjere da više ne mogu da kontrolišu izlive bijesa i mržnje prema funkcionerima koalicije "Mir je naša nacija", pa čak i na javnim mjestima. Nakon svakodnevnih prijetnji, praćenja i kažnjavanja, sinoć je na Cetinju uslijedio novi slučaj", saopšteno je iz ove koalicije.



Kako su kazali, DPS aktivista Draganić Željko, bez ikakvog povoda provocirao je, a potom uputio niz prijetnji i uvreda Danilu Mrvaljeviću, predsjedniku OO Demokrata Prijestonice Cetinje i kandidatu za poslanika Koalicije, kao i njegovoj porodici.

"Kao pristojan čovjek koji ne nasjeda na provokacije koje su proizvod straha i očiglednih instrukcija režima, Mrvaljević je pozvao oca da ga odveze kući, a potom se udaljio sa lica mjesta. Međutim, da provokacije nisu slučajne i da su dio organizovane akcije, potvrđuje činjenica da je više lica povezanih sa Draganićem u trenutku kada je Mrvaljević napustio lokaciju potrčalo prema mjestu događaja. Sve to jasno ukazuje na unaprijed pripremljeni scenario fizičkog napada na Mrvaljevića", kazali su.

Ovaj slučaj je, navode iz koalicije Mir je naša nacija, odmah prijavljen Upravi policije, a protiv napadača je podnijeta krivična prijava što javnosti stavljaju na uvid, kao i video zapis koji svjedoči o dijelu uvreda i provokacija DPS aktiviste sa lica mjesta.


Foto: Mir je naša nacija


Video: Mir je naša nacija

"Dakle, potpuno je jasno da ovakvi slučajevi nisu izolovani i da se širom Crne Gore crtaju mete na čela funkcionera koalicije "Mir je naša nacija" koji svojim porukama i djelovanjem razaraju redove DPS režima. Sada je sasvim očigledno da se u potpunoj nemoći i političkom kukavičluku, DPS opredijeljuje za podmetanja, kažnjavanja i fizičke obračune sa funkcionerima koalicije "Mir je naša nacija". Ali, ostalo je još nedelju dana do uspostavljanja vladavine prava, od kada će svako morati odgovarati za svoje postupke pred nezavisnim institucijama slobodne Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.