16-03-2020

Mjera opreza u Opštoj bolnici Kotor

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane infekcijom novim korona virusom (COVID-19) u zemljama u okruženju, iz kotorske bolnice obavještavaju javnost da su dužni pooštriti mjere opreza i uslove rada u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Mjera opreza  u Opštoj bolnici Kotor | Radio Televizija Budva

"Molimo sve pacijente koji imaju zakazane preglede u specijalističkim, subscpecijalističkim i dijagnostičkim ordinacijama naše bolnice, a nemaju simptome pogoršanja bolesti ili nemaju potrebu za promjenom terapije, da iste preglede odlože i ne dolaze u bolnicu. O istom će biti lično telefonski obaviješteni. U predviđenom terminu za preglede u ordinacijama će raditi ljekari i medicinske sestre tako da ih po potrebi možete telefonski kontaktirati i to preko telefonske centrale bolnice 032/325-595 ili 032/325-602 ( razgovor je ograničen na tri minuta ) ili preko mobilnih telefona, društvenih mreža ljekara ili medicinskih sestara", saopšteno je iz menadžmenta JZU OB Kotor.

Svi pacijeti koji imaju kašalj, povišenu temperaturu i malaksalost treba da se prvo jave izabranom doktoru ili doktoru HMP koji će najaviti dolazak u bolnicu. Takođe, mole sve takve pacijente da samoinicijativno ne dolaze u bolnicu.

Prekinut će se „hladni“ operativni program.