16-03-2020

Mjesta panici za trudnice nema, biće otvorena telefonska linija

"Samo u slučaju najveće potrebe treba doći na pregled. Otvorićemo liniju koja će biti dostupna 24 sata za trudnice koje će putem nje dobiti sve neophodne informacije", rekao je dr Ivan Đukić

Mjesta panici za trudnice nema, biće otvorena telefonska linija | Radio Televizija Budva

Trudnice nisu pod povećanih rizikom od oboljevanja, kazao je za Boje jutra direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG, dr Ivan Đukić.

Đukić je rekao da će postojati ambulanta gdje će se pregledati trudnice sa visokom temperaturom i da će biti u specijalnom režimu i osoblje koje će pružati pomoć i najavio je i izolaciono porodilište.


Na pitanje da li majke mogu da doje djecu ukoliko se zaraze rekao je da mogu da doje i da se preporučuje. Porođaj kod zaraženih trudnica uglavnom se završava carskim rezom.

Đukić je rekao da je za trudnice najvažnija odgovornost i pridržavanje mjera. Pretjerane informacije nisu dobre jer mogu da izazovu strah i paniku, naglašava Đukić.

"Samo u slučaju najveće potrebe treba doći na pregled. Otvorićemo liniju koja će biti dostupna 24 sata za trudnice koje će putem nje dobiti sve neophodne informacije", rekao je dr Ivan Đukić u Jutarnjem programu TV Vijesti.

Izvor: Vijesti