06-07-2015

Mjesta za još 727 brucoša

Drugi upisni rok za prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore (UCG) biće organizovan danas. Konkursom UCG je predviđeno 108 budžetskih i 619 mjesta za samofinansirajuće studente.

Mjesta za još 727 brucoša | Radio Televizija Budva

Kako se navodi u saopštenju PR službe Rektorata, dokumenta se predaju u ponedeljak, a testovi za kandidate koji nisu imali eksternu maturu polagaće se narednog dana.

Upis primljenih kandidata biće završen do devetog jula.

Slobodnih mjesta za budžetske studente ostalo je na, kako se navodi, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom, Prirodno-matematičkom, Medicinskom, Filozofskom, Fakultetu likovnih umjetnosti, Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i studijskom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

U saopštenju se dodaje da slobodnih mjesta za samofinansirajuće studente ima na Ekonomskom, Pravnom, Biotehničkom, Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za pomorstvo i Institutu za strane jezike.

Kandidati, uz prijavu za upis, predaju i diplomu o položenom maturskom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, ličnu kartu, kopiju diplome ,,Luča'' i dokaze o osvojenim nagradama na državnim takmičenjima.

Podsjeća se da strani državljani imaju pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski.

Tekst konkursa i pregled slobodnih mjesta na fakultetima dostupan je na sajtu Univerziteta, www.ucg.ac.me.

U prvom upisnom roku, UCG je raspisao 1619 budžetskih i 2089 samofinansirajućih mjesta.