13-03-2023

Mještani Reževića, Petrovca i Buljarice na zboru zahtijevali bolju zdravstvenu zaštitu

Zajednički zbor mještana Mjesnih zajednica Reževići, Petrovac i Buljarica održan je proteklog vikenda u velikoj sali Spomen doma "Crvena Komuna". Glavna tema razgovora bila je zdravstvena zaštita mještana sa teritorije pomenutih mjesnih zajednica.


Foto: FB stranica Mjesna zajednica Petrovac

Zboru su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović i direktor Doma zdravlja Budva Blažo Radoman.

Uvodnim govorom obratio se predsjednik mjesne zajednice Petrovac Savo Medigović.

Na zboru su iznijeti konkretni zahtjevi za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite mještana, pa je predloženo da se obezbijedi rad dva ljekara koji bi radili u dvije smjene puno radno vrijeme, zatim da se obezbijedi svakodnevni rad laboratorije kao i rad Hitne pomoći tokom cijele godine sa adekvatnim vozilom.

Nezadovoljstvo građana, trenutno uposlenih u Domu zdravlja i apel Savjeta mjesne zajednice naišli su na razumijevanje prisutnih.

Radoman je na zboru obećao mještanima angažovanje drugog doktora i otvaranje laboratorije, dok je Jovanović ponudio svaki vid pomoći od strane opštine kada je u pitanju ova problematika.

Predstavnici Mjesnih zajednica Reževići, Petrovac i Buljarica očekuju prve reakcije već nakon petnaest dana od dana održavanja zbora na kojem je prisustvovalo 98 mjestana.