02-04-2018

Mještani uputili zahtjev za blokadu puta Budva - Cetinje

Mještani Brajića, Pobora, Mažića, Lapčića, Stanišića i Markovića su i zvanično uputili zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi najavili blokadu magistrale ka Cetinju u utorak 10. april u periodu od 8 do 9 časova, i time upozorili nadležne da nakon tri godine završe rekonstrukciju puta.

Mještani uputili zahtjev za blokadu puta Budva - Cetinje | Radio Televizija Budva

Oni navode da će se mirno okupiti na prostoru magistralnog puta Cetinje - Budva, lokacija Košljun, radi izražavanja nezadovoljstva i upozorenja izvođaču radova da poštuje ugovor za rekonstrukciju djela tog magistralnog puta, koji je trebao biti završen 30. maja prošle godine, kako stoji na tabli gradilišta.

Time što se radovi mjesecima ne izvode, ugrožena je bezbjednost svih učenika u saobraćaju.

Prije prijave javnog okupljanja, stanovnici pomenutih sela su svakodnevno upozoravali na ovako teško stanje, naročito ugroženu bezbjednost i zdravlje ljudi, navodi se u zahtjevu koji su mještani uputili MUP-u.

Podsjećamo, mještani sela u zaleđu Budve u petak su zatražili hitan prijem kod predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića i predsjednika Skupštine, Đorđija Vujovića.

Krapović je kazao da u potpunosti razumije nezadovoljstvo mještana sela u zaleđu Budve koji su, kao i Opština, pogođeni kontinuiranim odlaganjem završetka radova na putu Budva-Cetinje. On je istakao da je lokalana samouprava spremna da pruži potpunu podršku koju su mještani tražili.

Predsjednik SO Budva Đordjije Vujović kazao je da smo došli u jednu žalosnu situaciju da građani preuzimaju stvar u svoje ruke i da prijete blokadom, što je ovoga puta sasvim opravdano, ne bi li na neki način natjerali Direkciju, odnosno Vladu da što prije završe pomenutu dionicu.