12-04-2023

MK Group donira 100 hiljada eura za vrtiće u Crnoj Gori: U fokusu i Budva

Donacije u okviru programa „Podrška porodici” idu vrtićima u Crnoj Gori i regionu, a ovo je samo prva u nizu društveno-odgovornih aktivnosti u koje će MK Group ukupno uložiti više od 1 milion evra povodom jubilarnih 40 godina poslovanja


Foto: Mediabiro

Nakon što je prošle godine uspješno realizovala donacije porodilištima u cijelom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine sredstva u vrijednosti od 600.000 eura biće namijenjena za unaprijeđenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredjeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o djeci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obiljležava bitan jubilej – 40 godina uspješnog poslovanja. Za vrtiće u Crnoj Gori, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group izdvojila je iznos od 100.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluje: Podgorica, Budva i okolina. Tim povodom održan je sastanak u Ministarstvu prosvjete Vlade Crne Gore. Ministar, Miomir Vojinović, zahvalio se kompaniji na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta.

„Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat „Podrška porodici” usmjerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva. Ulaganje u djecu i mlade i njihovo obrazovanje i vaspitanje uvijek je pouzdana investicija. Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje”, rekao je Miomir Vojinović, ministar prosvjete Vlade Crne Gore.

Za Ministarstvo prosvjete ovo je značajna saradnja, jer će donacija kompanije MK Group doprineti unapređenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak naše dece u vrtićima.

„Radujem se što naš društveno-odgovorni program „Podrška porodici” nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 evra donirati za unapređenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja, četrdeset godina uspešnog poslovanja. Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primer pratiti i druge kompanije”, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unaprijeđenju uslova u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. MK Group ove godine obilježava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom „Slavimo budućnost”.