10-10-2018

Mladi se edukovali u oblasti ICT-a

Mlada Budvanka, Sara Slovinić kao najuspješnija učesnica radionica, koje su do sada održane u okviru projekta Opštine Budva “Podrška mladim ženama iz Crne Gore i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i lidrerstvu iz oblasti ICT-a”, dobila je preporuku od lokalne samouprave za dalju edukaciju.

Mladi se edukovali u oblasti ICT-a | Radio Televizija Budva

Opština Budva je početkom godine potpisala ugovor za pomenuti projekat u okviru Erazmus plus programa koji finansira Evropska komisija, a koji ima za cilj da edukuje i motiviše mlade žene da pokrenu svoje karijere podsticanjem preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

"Smatram da su ovakve radionice odlična stvar za žene koje žele
da urade nešto više po pitanju svoje karijere. Ove radionice su mi pomogle da odaberem struku kojom ću se bavti, te kako da dođem do načina kako da to i ostvarim", istakla je Slovinić.

Ona navodi da su ove radionice jako pozitivna stvar, kao i to da je zahvaljujućim učestvovanju na njima, svaka učesnica dobila podsticaj da u budućnosti radi ono što voli.

Implementacija projekta počela je krajem marata održavanjem besplatnih radionica u zemljama partnera, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, kao i nedavno u Budvi, dok je naredna planirana u Bugarskoj, na kojima je Sara Slovinić stekla nova znanja o događajima i inovacijama u različitim oblastima ICT-ija, koja će joj itekako koristiti za njen budući poziv.