27-02-2023

Mladi talenti iz Budve i ove godine na takmičenju „Ritam Evrope“

U prostorijama Omladinskog kluba održana je audicija "Crna Gora u ritmu Evrope“, u okviru najveće jugoistočne muzičko-zabavne manifestacije za mlade "Ritam Evrope“, a koju su podržale Opština Budva i Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva. Pobjednici audicije i predstavnici našeg grada u kategoriji Ples jesu Filipa Savić i Jana Savić, dok su u kategoriji Pjevanje to: Milica Radović, Lara Pavićević, Iva Otašević i Nikola Karadžić.

Mladi talenti iz Budve i ove godine na takmičenju „Ritam Evrope“ | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Na audiciju su se mogli prijaviti svi mladi Budve uzrasta od 14 do 21 godine, a odabranima su dodijeljene evrovizijske pjesme i koreografije zemalja koje če u nastavku takmičenja predstavljati.

Saradnja sa Kancelarijom prevencije bolesti zavisnosti i mlade koja radi pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Budva osdlična je od samog početka, kazao je za Polis MIloš Marković, član tima Crne Gore u Ritmu Evrope.


Miloš Marković, Foto: printscreen

"Da nije Opštine Budva ne bismo ni bili ovdje, tako da velika zahvalnost njima što su nas povezali sa svim ovim mladim talentima koji su definitivno prošle godine ostavili traga i nije nam ovo prvi put da se srećemo. Neki od prijavljenih učesnika su i ove godine na audiciji, što govori o tome da smo imali kvalitetan program, da su to prepoznali i djeca i roditelji, kao i opština koja je prošle godine na ovom takmičenju ostavila jako dobar utisak i pečat i na nas i na na cijeli region koji je to gledao u živom televizijskom prenosu", kazao je Marković.

Prijestonica Cetinje je prošlogodišnji pobjednik festivala podsjetio je Marković i dodao da će u ovoj godini prvi put internacionalizovati televizijski prenos. Tako će se u jednom prenosu po ugledu na veliku Evroviziju djeca gradova Evrope takmičiti jedna protiv drugih u takmičenju u pjesmi i plesu čemu će prethoditi televizijski prenos i u vidu polufinala u tim zemljama.

"Ove godine nadamo se i radimo na tome da ćemo imati uživo šou sa Cetinja jer su oni prošle godine odnijeli pobjedu. Nadamo se da će i Budva to ove godine pokušati da osvoji i onda da se sledeće godine vidimo kod vas", ističe on.

Pobjednik krajnjeg kruga festivala biće izabran glasovima stručnog žirija Ritma Evrope te galsovima žirija gradova učesnika , nakon što svaki grad dodijeli jednog člana žirija te sms glasovima. Nakon audicije u Omladinskom klubu izabrano je šestoro mladih iz Budve, a o svim narednim koracima takmičenja javnost će biti blagovremeno obaviještena.