02-12-2019

MMPzP-a Budva: Donacija ugroženim porodicama u Palestini

OO PZP Budva i MM PZP Budva je donirala romskom naselju Palestina na Jazu građevinski materijal koji će biti upotrebljen za sanaciju njihovih kuća.

MMPzP-a Budva:  Donacija ugroženim porodicama u Palestini | Radio Televizija Budva

Mreža mladih Pokreta za promjene Budva, uručila je još jednom donaciju ugroženim porodicama romske i egipćanske populacije u naselju Palestina, nadomak Budve. Odluka o donaciji je donesena nakon molbe porodica da im se izadje u susret, saopšteno je iz Mreže mladih PzP-a Budva.



"Na početku smo zime, koja donosi niske temperature i velike količine padavina, a ove porodice žive u trošnim, kartonskim barakama, koje takvo vrijeme ne mogu da podnesu. Zbog svega navedenog, ovoga puta donacija je u vidu građevinskog materijala(daske, cement, mreže, lim i sl). Količina koja je donirana je dovoljna da se njihove barake obezbjede kako bi zimu proveli u toplom i suvom domu. Kao i prethodnog puta donaciju su uručili članovi Mreze mladih PzP-a Budva, koji su iskoristili priliku da se druze sa djecom koja žive u Palestini, kao i da čuju sta je to jos potrebno ovim ljudima, koji zimu moraju provesti kao i svi ostali stanovnici opštine Budva. Ovo je samo jedna u nizu od akcija MMPzP-a Budva, kako stanovnicima Palestine, tako i drugim ugroženim sugrađanima, a naredna je već planirana do kraja ove godine", navode u saopštenju.