03-09-2020

Monstat: Manji promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u julu je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio 32,4 odsto manji u tekućim, a 31,9 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.


Foto: Monstat

"Promet robe u trgovini na malo u julu je, u odnosu na jun, bio 0,3 odsto veći u tekućim, a 0,5 odsto u stalnim cijenama", navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u julu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 26,9 odsto u tekućim i 14 odsto u stalnim cijenama.

"U odnosu na jun bio je veći 9,6 odsto u tekućim i 5,8 odsto u stalnim cijenama", rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u julu je u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 35 odsto u tekućim i 36,1 odsto u stalnim cijenama, dok je u odnosu na jun bio veći 5,5 odsto u tekućim i 5,9 odsto u stalnim cijenama.

"Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u julu bio manji 2,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok je 3,5 odsto veći u odnosu na jun", kazali su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima je u julu bio manji 34,3 odsto, u odnosu na prošlogodišnji jul, dok je u odnosu na jun bio manji 7,5 odsto.


Izvor: Mina