06-05-2019

Montenegro Airlines obavio prvi let od Tivta do Hanovera

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines započeo je redovan saobraćaj ka novoj destinaciji – Hanoveru u Njemačkoj, čime je još jedan evropski grad dodat u ljetnju ponudu destinacija ka kojima će ove sezone saobraćati.

Montenegro Airlines obavio prvi let od Tivta do Hanovera | Radio Televizija Budva

Letovi ka toj destinaciji obavljaće se iz Tivta dva puta sedmično i to četvrtkom i nedjeljom sve do 24. oktobra, saopšteno je iz kompanije.

“Hanover je pored Frankfurta, Diseldorfa, Lajpciga i Minhena peta destinacija u Njemačkoj ka kojoj saobraća MA. Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa više od 60 miliona turista godišnje i za Crnu Goru je značajno kada je u pitanju turizam”, navodi se u saopštenju.Iz kompanije kažu da su u posljednjih nekoliko godina intenzivno i kontinuirano radili na razvijanju avio-linija ka Njemačkoj, te da se može reći da je nacionalni avio-prevoznik i generator povratka njemačkih turista u našu zemlju.

“U prilog navedenom govori i činjenica da je MA tokom rekordne 2018. godine ka i iz te zemlje prevezao ukupno 54.161 putnika, imao 665 letova do/iz Frankfurta, Diseldorfa, Lajpciga i Minhena što je 73,46 odsto više u odnosu na uporednu 2017. godinu. Takođe, ostvareno je 238 više letova u poređenju sa 2017. godinom, što je povećanje od 55,74 odsto”, dodaje se.

Ocjenjuju da dodavanje petog odredišta ka njemačkom tržištu, odnosno otvaranje linije Tivat-Hanover-Tivat u periodu od 5. maja do 24. oktobra, govori o činjenici da su veoma svjesni značaja uspostavljanja dobre avionske veze ka tom tržištu, “što će uticati kako na rast broja prevezenih putnika, tako i na rast broja turista”.

Montenegro Airlines će, kako se ističe, ove sezone povezati Crnu Goru sa preko 30 destinacija u 15 država Evrope.